Έτινγκερ: Δημοψήφισμα για το ευρώ οι εκλογές της 17ης Ιουνίου

Έτινγκερ: Δημοψήφισμα για το ευρώ οι εκλογές της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια Γκούντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt σχετικά με τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Δημοψήφισμα για το ευρώ συνιστούν, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια Γκούντερ Έτινγκερ, οι εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα.

Εκφράζει, ωστόσο, την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Έτινγκερ σημειώνει ότι "είναι πιθανό η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα - ανεξαρτήτως της σύνθεσής της - να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας" και προσθέτει: "Οι κυβερνήσεις είναι πάντα σε θέση να εξελίσσουν τις θέσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για την Γαλλία".

Ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει ότι πρέπει να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα των κρατών της Ευρωζώνης ώστε να σταθεροποιηθεί το ευρώ.

Προβλέπει ότι σε δέκα χρόνια σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν ως νόμισμά τους το ευρώ και ότι, παρόλα τα προβλήματα, κάνεις δεν θα θέλει να τεθεί εκτός, ούτε και η Ελλάδα, για την παραμονή της οποίας, όπως αναφέρει, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν ό,τι μπορούν.

Η μόνη χώρα που δεν θέλει να εγκαταλείψει το εθνικό της νόμισμα είναι, κατά τον κ. Έτινγκερ, η Βρετανία.

Είναι πιθανό ωστόσο, να ενταχθεί στην ΟΝΕ η Πολωνία, η οποία, όπως εξηγεί, με τον πληθυσμό των 40 εκατομμυρίων της θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης για το κοινό νόμισμα.

SHARE:

24Media Network