Γεννηματά από Χανιά: Νομοθετική πρωτοβουλία για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία

Γεννηματά από Χανιά: Νομοθετική πρωτοβουλία για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία
haniotika-nea.gr

Στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ - Ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό, την πορεία των έργων αποκατάστασης και τις δυσκολίες που υπάρχουν από τον περιφερειάρχη Kρήτης Στ. Αρναουτάκη.

Πληγείσες περιοχές των Χανίων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου σε Πλατανιά και Γέφυρα Κερίτη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από βουλευτές του κινήματος και υποψήφιους ευρωβουλευτές. Η κα Γεννηματά η οποία βρίσκεται στα Χανιά για τον ίδιο λόγο δεύτερη φορά, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό, την πορεία των έργων αποκατάστασης και τις δυσκολίες που υπάρχουν από τον περιφερειάρχη Kρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ενώ έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν προς ωφελεία των κατοίκων και των επισκεπτών τουριστών.

«Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής ήρθε εδώ στα Χανιά για να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφές αλλά βεβαίως και των δήμων και της περιφέρειας», είπε η κα Γεννηματά τονίζοντας πως: «Είμαστε και πάλι σήμερα εδώ διότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και θέλουμε να πιέσουμε για να επιλυθούν τα προβλήματα πριν από όλα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια στην αγροτική παραγωγή. Καθυστερήσεις που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση, αλλά και να βγουν οι αποφάσεις χρηματοδότησης δήμων και περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εμείς θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες, η εκπόνηση των μελετών και η υλοποίηση των αναγκαίων έργων από τους δήμους και από την περιφέρεια».

Στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε επίσης για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα του ΒΟΑΚ και όπως είπε: «Θέλω όμως να σταθώ και σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν τέσσερα χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ. Εμείς προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για αυτό, όλες οι αρμοδιότητες για τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση, του συνολικού οδικού δικτύου, να μεταφερθεί στην περιφέρεια». Σύμφωνα με την κα Γεννηματά η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει βάρη. «Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα για να μην έρθουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε πάλι τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτό τον τόπο και δεν έγινε. Εμείς λέμε όχι στη γραφειοκρατία, όχι στα εμπόδια που βάζει στην Περιφέρεια το κεντρικό κράτος λέμε ναι στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια υπό την προεδρεία της κας Γεννηματά με φορείς των Χανίων και αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των εξελίξεων σε ζητήματα του νομού αλλά και της πορείας προς τις αυτοδιοκητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

.haniotika-nea.gr

 
.haniotika-nea.gr

 

Φωτογραφίες: Χανιώτικα Νέα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα