Η στήριξη Τζιτζικώστα σε Ασημακοπούλου και το μήνυμα για Πρέσπες και ευρωεκλογές

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου EUROKINISSI

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, την ομιλία της οποίας προλόγισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που δήλωσε: “Το δικό μου σταυρό τον έχει σίγουρα”. Η Ασημακοπούλου κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα καταδίκης της συμφωνίας των Πρεσπών στις 26 Μαϊου.

Να καταδικάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία κάλεσε τους ψηφοφόρους η υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία πραγματοποίησε τη Δευτέρα ομιλία στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσία πλήθους κόσμου.

«Είμαι περήφανη που βρίσκομαι σήμερα στη Μακεδονία μας, που είναι αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού! Κι αυτό δεν αλλάζει, δεν ξεχνιέται. Γιατί ό,τι στηρίζεται στην αλήθεια κερδίζει στο τέλος!», δήλωσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ. Την κ. Ασημακοπούλου προλόγισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφερόμενος στη στενή οικογενειακή σχέση του με την κα Ασημακοπούλου εξήρε το ήθος, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ειλικρίνειά της και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να με εμπιστευτείτε σε όσα σας είπα για την Άννα-Μισέλ και να της δώσετε τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς για να μπορέσει να μας εκπροσωπήσει επάξια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον δικό μου σταυρό τον έχει σίγουρα.»

Με τη σειρά της η κ.Ασημακοπούλου χαρακτήρισε εντυπωσιακό το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενη στην «πρωτιά» της στις εξαγωγές προϊόντων, στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό και είπε στον κ.Τζιτζικώστα: «Σου εύχομαι να συνεχίσουν οι πρωτιές και να βγεις από την πρώτη Κυριακή Απόστολε με την στήριξη όλων και δεσμεύομαι, ότι αν με στείλετε στην Ευρωβουλή ο αγώνας για τη Μακεδονία μας θα είναι πρώτη μου προτεραιότητα. Γιατί η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Είναι η ίδια μας η ψυχή. Και η ψυχή ενός λαού δεν ξεριζώνεται και δεν ξεπουλιέται.».

Η κ.Ασημακοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η υστέρηση ανταγωνιστικότητας, η δημογραφική καθίζηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. Αναφερόμενη στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών σημείωσε: «Καταδικάζοντας τον κ. Τσίπρα και ψηφίζοντας τη ΝΔ καταδικάζουμε τον λαϊκισμό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και κάλεσε τους Μακεδόνες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών που αμφισβήτησαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, καταδίκης της εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων, όπως με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα μήνυμα αποδοκιμασίας των χαμένων ευκαιριών για την ανάπτυξη και καταδίκης της απαξίωσης των θεσμών, των αρχών, των αξιών και των παραδόσεών μας.

Τέλος η κ.Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στα διαθέσιμα 9,2 δις του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» για το διάστημα 2021-2027 και δεσμεύτηκε, ότι θα εργαστεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και θα αγωνιστεί για το μέλλον των παιδιών μας στη ψηφιακή εποχή, προκειμένου οι νέοι στην Ελλάδα να έχουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σύγχρονες και καλά αμειβόμενες δουλειές στον τόπο μας. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας δεν συνιστά απλά ένα σύνθημα, αλλά εθνικό στοίχημα επιβίωσης. Ένα στοίχημα που όλοι μαζί θα κερδίσουμε», τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: