Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης

Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά θα είναι στη θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Δια της ατόπου από την ανακοίνωση των νέων υποψηφίων με τη Νέα Δημοκρατία προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά θα επιλέξει το ένα από τα τρία ψηφοδέλτια στα οποία θα περιληφθεί ο ίδιος να είναι αυτό της Α Θεσσαλονίκης.

Και αυτό καθώς μένει κενή μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση των νέων προσώπων και συνυπολογίζοντας και τους νυν βουλευτές που θα είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Μητσοτάκης σχεδίαζε η τρίτη υποψηφιότητα του να ήταν στη Λάρισα, σε μία κίνηση συμβολισμού προς τον αγροτικό κόσμο, αλλά και καθώς η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται ότι “δείχνει” τη συνολική πολιτική εικόνα της χώρας. 

Στο τραπέζι όμως έπεσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην κατέβει ξανά στις εκλογές και άρα έμενε ένα πρακτικό και κυρίως πολιτικό κενό στο ψηφοδέλτιο της συμπρωτεύουσας. 

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως να ανακοινώσει τις προθέσεις του κατά την ομιλία του εκεί. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, θα είναι επίσης υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθηνών και στον Έβρο, θέλοντας αφενός να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους από τα εργατικά στρώματα και αφετέρου στη “σκληρή δεξιά” με όχημα το μεταναστευτικό. 

Εκτός από την ανακοίνωση της τρίτης υποψηφιότητας του κ. Μητσοτάκη εκκρεμεί επίσης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ οι νυν βουλευτές θα είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι, εκτός από οσους αποσυρθούν λόγω ηλικίας ή υγείας ή και για προσωπικούς λόγους, όπως ο Κώστας Τζαβάρας στην Ηλεία, η Γεωργία Μαρτίνου στην Ανατολική Αττική και ο Γιώργος Βαγιωνάς στη Χαλκιδική. 

Θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες κανονικά υποψήφιος ξανά στις Σέρρες ο πρώην υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ ενδεχεται τελικώς να περιληφθεί εκ νέου στη γαλάζια λίστα της Φθιώτιδας ο ο Θέμης Χειμάρας, δεδομένου ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ τελικά τον “βγάζει λάδι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα