Κ. Σκανδαλίδης: Πρόταση για το πλαίσιο αυξήσεων στους μισθούς

Κ. Σκανδαλίδης: Πρόταση για το πλαίσιο αυξήσεων στους μισθούς
Κώστας Σκανδαλίδης ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Με δεδομένη την αβεβαιότητα των καιρών θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας ασφαλές πλαίσιο διαμόρφωσης των μισθών, χωρίς ρίσκα στον προϋπολογισμό και τις επιχειρήσεις, με βάση τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Πρόταση για τις αυξήσεις των μισθών, τόσο των κατώτατων, όσο και των μέσων κατέθεσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, υποψήφιος στην Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας, το πρωί της Παρασκευής (19/05), στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε, θα πρέπει να συμφωνηθεί ότι σε μια μίνιμουμ βάση, οι απολαβές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κινούνται λίγο πάνω από τον πληθωρισμό κι από εκεί και πέρα, μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα “κλειδώνει” το τελικό ποσοστό αύξησης.

“Με δεδομένη την αβεβαιότητα των καιρών έτσι μπορεί να διαμορφωθεί ένας ασφαλές πλαίσιο για όλους, χωρίς ρίσκα στον προϋπολογισμό” ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης που σημείωσε ότι όλοι οι προϋπολογισμοί που κατέθεσε η Ν.Δ. δεν υλοποιήθηκαν στη βάση του ψηφισθέντος κειμένου αλλά ανετράπησαν στην πορεία. Παράλληλα απευθυνόμενος στον συνομιλητή του Θ. Σκυλακάκη, έκανε λόγο για δημιουργική λογιστική με τα αριθμητικά δεδομένα της οικονομίας, παραπέμποντας στις αναφορές Στουρνάρα και Αλ. Παπαδόπουλου.

Πάντως, στην πρόταση για “τιμαριθμοποίηση” των αυξήσεων στους μισθούς αλλά και αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων συμφώνησε ο έτερος συνομιλητής στο πάνελ Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Πειραιά.

Στο μεταξύ ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν, την Πέμπτη (18/05), στον Κώστα Σκανδαλίδη οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής και Ελένη Χρονοπούλου.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης συνεχίζοντας τις συγκεντρώσεις του στις γειτονιές της Αθήνας, με σλόγκαν «Συζητάμε με τους Πολίτες» μίλησε σε συγκέντρωση στην Πλατεία της Λαμπρινής με πλήθος κόσμου.

Τα δύο στελέχη της νέας γενιάς, προσήλθαν στην συγκέντρωση και πήραν τον λόγο μιλώντας για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε στην γνωριμία τους από τα φοιτητικά του χρόνια και την διάθεση του Σκανδαλίδη να αφιερώνει ώρες για συζητήσεις με νέους ανθρώπους

Η Ελένη Χρονοπούλου τόνισε την ανάγκη να είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης στην επόμενη κρίσιμη Βουλή, καθώς ο συνδυασμός νέων και παλαιότερων στελεχών είναι αναγκαίος για την Δημοκρατική Παράταξη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα