Κοινή κάθοδος στις εκλογές για "Ανεξάρτητους Έλληνες" και "Άρμα Πολιτών"

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία στην Βουλή για την έγκριση του ειδικού τέλους στα ακίνητα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία αριστερά ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος και δεξιά ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία στην Βουλή για την έγκριση του ειδικού τέλους στα ακίνητα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία αριστερά ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος και δεξιά ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσαν Πάνος Καμμένος και Γιάννης Δημαράς, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας τους. Προηγήθηκαν και άλλες προσκλήσεις για από κοινού συμμετοχή στις εκλογές

Τη συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσαν ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο επικεφαλής του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης, το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", αναφέρει ότι:

"Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο,  προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών".

Και συνεχίζει: "Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά, προσκάλεσα το Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας.

Τιμώ τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών".

Προηγήθηκαν και άλλες προσκλήσεις για από κοινού συμμετοχή

Από την πλευρά του το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά αναφέρει σε ανακοίνωση ότι: «Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν.

Ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αν και διαφορετική η πολιτική καταγωγή μας, δεχθήκαμε ως Άρμα Πολιτών τη συνεργασία, η οποία βασίζεται σε 10 αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την προδοσία.

Είναι σαφές ότι η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Άρματος Πολιτών.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που προσδοκά ένα Ενιαίο Πατριωτικό Κοινωνικό Δημοκρατικό Μέτωπο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network