Κουτσούμπας από Ιταλία: Κάθε ψήφος στα ΚΚ συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών μας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την συμβολή στην υπόθεση της καθόδου του ΚΚ-Ιταλία στις εκλογές σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη "πως τα κόμματά μας, κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης και του οπορτουνισμού, παραμένουν σταθερά στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης, του προλεταριακού διεθνισμού".

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος-Ιταλία, στη Ρώμη απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των κομμουνιστών της Ελλάδας στους κομμουνιστές της Ιταλίας και στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας που ρίχθηκαν στη μάχη των ευρωεκλογών.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο κομμάτων τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, όπου συμμετέχουν 30 ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα.

ADVERTISING

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την συμβολή στην υπόθεση της καθόδου του ΚΚ-Ιταλία στις εκλογές σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη "πως τα κόμματά μας, κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης και του οπορτουνισμού, παραμένουν σταθερά στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης, του προλεταριακού διεθνισμού".

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας για την από κοινού μάχη της 26ης Μαΐου ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στην ΕΕ "το μεγάλο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, που αποτελεί εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του" υπογράμμισε ότι "η καπιταλιστική ΕΕ δεν υπηρετεί, κι ούτε ποτέ γίνεται να υπηρετήσει, τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού".

Αναφέρθηκε στις μάταιες προσπάθειες διαφόρων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και πρώην κομμουνιστών "να πείσουν τους λαούς πως δήθεν η ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε κατεύθυνση "φιλολαϊκή", να «εκδημοκρατικοποιηθεί», να «εξανθρωπιστεί»" και τόνισε "η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, μα δεν μπορεί να γίνει ποτέ καλύτερη".

Επισήμανε ότι "οι αστικές κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, είτε είναι δεξιές, είτε «αριστερές», είτε κεντρώες, εφαρμόζουν τις ίδιες αποφάσεις της ΕΕ, κι ενιαία επιτίθενται στους εργαζόμενους με αντιλαϊκές πολιτικές".

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "που είχε πολυδιαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη και στην Ιταλία" είπε ότι , "διέψευσε κάθε προσδοκία, συγκυβέρνησε με ένα τμήμα της ακροδεξιάς, εφάρμοσε μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, μια ταξική πολιτική που ενίσχυσε τους βιομηχάνους και εφοπλιστές, εξανεμίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, συρρίκνωσε το δικαίωμα στην απεργία".

"Ταυτόχρονα, μαζί με το δεξιό κόμμα, τη ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο" πρόσθεσε, σημειώνοντας "ο Τσίπρας χαριεντίζεται με τον ακροδεξιό Τραμπ, αλλά και με τον Νετανιάχου, που δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης".

Είπε ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις άλλες χώρες, μπορούν με την πάλη τους και την ψήφο τους στις 26 Μάη να καταφέρουν πλήγμα στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, που υπάρχει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Μπορούν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις, για να δυναμώσει η πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων" πρόσθεσε τονίζοντας ότι "η εργατική τάξη της Ιταλίας έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει και με την ψήφο της την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του δικού της κόμματος, του Κομμουνιστικού".

Επισήμανε, επίσης, ότι "μετά από τόσα χρόνια, οι εργαζόμενοι μπορούν και πάλι να γεμίσουν τις κάλπες με το σφυροδρέπανο, το σύμβολο που ακόμη και σήμερα, προκαλεί ανατριχίλα στους εκπροσώπους της αστικής τάξης και γι' αυτό το θέτουν εκτός νόμου σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, με τις πλάτες και τη στήριξη της αντιδραστικής ΕΕ".

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κοινή πάλη ενάντια στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, στην απαγόρευση των απεργιών, στην καταστολή, στον εθνικισμό, στο φασισμό και στο ρατσισμό.

"Είμαστε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις αμερικανονατοϊκές βάσεις, στο να γίνονται οι χώρες μας εφαλτήριο για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που σπέρνουν στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά" πρόσθεσε.

Επισημαίνοντας ότι αυτοί που σήμερα κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και είτε εκπροσωπούνται από ψευτοαριστερές κυβερνήσεις, όπως στην Ελλάδα, είτε από δεξιές, όπως στην Ιταλία, δεν θα χαρίσουν τίποτα στους εργαζόμενους" τόνισε πως "ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι, οι λαοί, το πέτυχαν με την πάλη τους".

"Τα Κομμουνιστικά Κόμματα ήταν και είναι στην πρωτοπορία της πάλης για τις λαϊκές κατακτήσεις" πρόσθεσε.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα αντιστροφής της κατάστασης του αδυνατίσματος των ΚΚ που "μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, οδήγησε το λαϊκό κίνημα σε οπισθοχώρηση και στην κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης".

Είπε ότι η εργατική τάξη και οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν "να γυρίσουν την πλάτη στο αστικό ρεύμα του λεγόμενου "ευρωσκεπτικισμού", στα εθνικιστικά, φασιστικά - ναζιστικά κόμματα, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή αγωνία, τα λαϊκά προβλήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους ως αιχμή του δόρατος της δικτατορίας των μονοπωλίων", ενώ πρόσθεσε ότι "η αποχή δεν είναι λύση".

"Πρέπει να στηρίξουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, που είναι η πραγματική, φιλολαϊκή απάντηση, τόσο στον κοσμοπολιτισμό, όσο και στον λεγόμενο ευρωσκεπτικισμό" πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και την ενίσχυση των ΚΚ μπορεί να προβάλλει η προοπτική μιας Ευρώπης της ευημερίας των λαών, της κοινωνικής προόδου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού, μέσα από την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

"Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές στα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι συμβολή στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών μας! Ζήτω το ΚΚ στην Ιταλία! Ζήτω η φιλία και η συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΚΚ στην Ιταλία. Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!" κατέληξε στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Κ.Κ.Ε, Ευρωεκλογές 2019
SHARE:

24Media Network