Μεϊμαράκης: Πρώτα συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κερδίσουμε τις εκλογές

Μεϊμαράκης: Πρώτα συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κερδίσουμε τις εκλογές

Σειρά επαφών θα έχει στη Θεσσαλονίκη λόγω της 80ής ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης". Τι δήλωσε στο Reuters για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιδιώξει πρώτα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, επιμένοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την "τελευταία ευκαιρία" για την έξοδο από την πενταετή κρίση.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

"Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας", λέει.

Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. "Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις. "Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα", λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Ρόιτερς.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

"Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Κι ακόμη κι αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα πρέπει να μετάσχουν. Είναι η δημοκρατική υποχρέωση τους να συμμετέχουν".

Ερωτηθείς αν θα επαναδιαπραγματευτεί τμήματα του πακέτου διάσωσης, ο ίδιος απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών δανειστών και να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μία κυβέρνηση με επικεφαλής την ΝΔ θα επιχειρήσει να μειώσει τους φόρους και θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

"Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας στραγγαλίσουν", είπε ο κ.Μεϊμαράκης και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μέτρα βελτίωσης της δυσχερούς κατάστασης, αν η Αθήνα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας.

Σχετικά με το σκληρό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ο συντηρητικός ηγέτης είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει σε περικοπές των συντάξεων.

"Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί στο ζήτημα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα αποδειχτούν ψεύτικες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης
SHARE:

24Media Network