Μητσοτάκης: Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και κρύβεται σε κότερα

Μητσοτάκης: Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και κρύβεται σε κότερα

Το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απο τα Χανιά. Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τόνισε ότι αντίπαλος του είναι ο εθνικός διχασμός

Μια βδομάδα πριν από την κρίσιμη μέρα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στα Χανιά στην Κρήτη, όπου απευθύνθηκε στους συντοπίτες του και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει των εκλογών.

Οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου έχουν εθνική διάσταση επανέλαβε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα της κάλπης και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Τωρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα, η αλήθεια θα αφήσει πίσω τα ψέματα, θα ανάπτυξη θα περιορίσει φτώχεια, η ενότητα θα παραμερίσει διχόνοια τις πολιτικές του μίσους, τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για όλους”, δήλωσε ο κ.Μητσοτακης.

“Η Ελλάδα περνά στιγμές δύσκολες, αλλά έχουμε ευκαιρία να βγούμε από τέλμα του ψέματος, μαζί μπορούμε, όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε, και θα το κάνουμε, αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, ημέρα που θα ειναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής”, πρόσθεσε.

“Εμείς δεν γνωριστήκαμε τώρα, άλλος παριστάνει το παιδί του λαού, και καταλήγει κρυπτόμενος σε κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας σε Λευκά Ορή και Ψηλορείτη.

Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος έχει φωτογραφία του ελευθέριου Βενιζέλου στο γραφειο του.

Και άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι πρόγονοι πολέμησαν για Μακεδονία”, σχολίασε επίσης ο κ.Μητσοτακης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον πατέρα του, καθώς άλλωστε βρισκόταν στη γενέτειρα του. Δήλωσε ειδικότερα ότι: “Ο εθνικός διχασμός ήταν ο μεγάλος αντίπαλος Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Και δικός μου αντίπαλος, θέλω να ενώσω τους Έλληνες , μαζί θα πάμε μπροστά, όλοι μαζί ενωμένοι και όχι διχασμένοι”.

Επανέλαβε τη δέσμευση του για την αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ και την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.. “Μόνο έτσι θα βγούμε από τη μιζέρια, από επιδόματα που δίνονται εφάπαξ, την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές”, είπε και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα που οραματίζομαι, έχει λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές και επενδύσεις, καλύτερη εθνική εξωτερική πολιτική, υγεία για όλους και καλή δημόσια παιδιά.”

Επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση για τη 13η σύνταξη.

“Αυτοί που πήραν τα χρήματα από τους συνταξιούχους, έρχονται και δηλώνουν προστάτες των συνταξιούχων και βαπτίζουν ένα επίδομα 13η σύνταξη και αυτό το παραμύθι είχε κοντά πόδια”, είπε. Σχολίασε ότι μόλις οι συνταξιούχοι πήγαν στα ΑΤΜ είδαν ότι πρόκειται για ψέμα, τα κουτσουρεμένα επιδόματα και έκανε λόγο για αντίδωρο για εξαγορά ψήφου και προσβολή στην αξιοπρέπειά τους.

Ο κ.Μητσοτακης αναφέρθηκε και στο θέμα των υποδομών και στο διαβόητο όπως είπε βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, που όπως σχολίασε έχει γίνει σαν τον Μινώταυρο και τρέφεται με αθώες ζωές από αδιαφορία κυβέρνησης. Κατηγορησε το Χρήστο Σπιρτζη ότι “προκήρυξε το έργο, χωρίς μελέτες, όλα λόγια, όλα ψέματα, σαν ζωγραφιές σε μουσαμάδες σε μέτρο Θεσσαλονίκης και σαν τα ακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν για να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά, αν έτσι προχωρούν καλό τους ταξίδι”.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο υδροδότησης στον Κισαμο: “Το χρωστάω στον πατέρα μου, ένα έργο που υιοθετώ και θα επιβλέπω προσωπικά.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στους πολίτες εκτός κομματικών τειχών της κεντροδεξιάς: “Την Κυριακή, δεν καταγράφουμε συσχετισμούς του χθες ούτε μας δεσμεύουν κομματικές παραδόσεις, ούτε ίσες αποστάσεις ή πειράματα με θνησιγενή σχήματα και διάττοντες πολιτικούς αστέρες, επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα, την προκοπή ή την καθήλωση: την ενότητα ή το διχασμό”, είπε.

“Καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή με τη ΝΔ του αύριο η με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες, με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων”, πρόσθεσε και επισήμανε:

“Οι αντίπαλοι μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις, με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα και απειλές, έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν από την εξουσία.”

Κάλεσε επίσης τη νεολαία να συμμετέχει και να γυρίσει την πλάτη στα άκρα: “Οποιος καίει βιβλία τον θέλει ως πιόνι του, οποίος φωνάζει συνθήματα φοβάται το μυαλό του, οποίος καμαρώνει για μπράτσα της βίας ματαιοπονεί, η Ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους, ειναι εκτός εποχής, η Ακροδεξιά δεν ταιριάζει την Κρήτη”.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων: “Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από ψέμα στην αλήθεια και από ψέμα σε διχασμό, η απάντηση της προόδου μόνο αν εκφραστεί ενιαία θα είναι εφικτή”, ενώ κάλεσε και αυτούς που προδόθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ να στείλουν μήνυμα με την ψήφο τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα