Μητσοτάκης: Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία τι είπε ο Βελουχιώτης – Δεν υπάρχει ζήτημα νοθείας

Μητσοτάκης: Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία τι είπε ο Βελουχιώτης – Δεν υπάρχει ζήτημα νοθείας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά, υγεία και τον ψυκτικό από το Περιστέρι. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι διχάζει και θέλει να γυρίσει τη χώρα 75 χρόνια πίσω. Δήλωσε ότι είναι το ίδιο η βία της ΧΑ και η δολοφονία Φύσσα με τη βία της άκρας αριστεράς. Άδειασμα σε Αυγενάκη για τις δηλώσεις περί κινδύνου αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος

Για διχασμό και πόλωση, αλλά και άθλια μαύρη προπαγάνδα διαστρέβλωσης των λεγόμενων του, κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγει μία κοινωνική ατζέντα και συζητά για το μέλλον και τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τον εμφύλιο και θέλει να γυρίζει τη χώρα 75 χρόνια πίσω.

Άδειασε δε κομψά το γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενου αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. “Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα νοθείας” είπε, κάλεσε όμως τους νεοδημοκράτες να είναι πάνω από κάθε κάλπη για να συμβάλουν στην προστασία της εκλογικής διαδικασίας, να πάνε για εκλογικοί αντιπρόσωποι ώστε να μην υπάρχει κάλπη χωρίς εκλογικό αντιπρόσωπο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρθηκε στη χθεσινή εκδήλωση για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα όπως το πώς η μείωση των εισφορών θα βοηθήσει στον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, η κατάρτιση των εργαζομένων και η υποστήριξη των γυναικών που θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. “Αυτά είναι τα ζητήματα για τα οποία μιλάει η κοινωνία. Δεν την ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Άρης Βελουχιώτης”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Σημείωσε εξάλλου ότι δεν έχει ακούσει κανέναν πολίτη στις περιοδείες του να του μιλά για τον εμφύλιο και να θέλει να γυρίσει η χώρα 75 χρόνια πίσω, αλλά τόνισε ότι το μιλούν για το πώς θα είναι η χώρα στο μέλλον, σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στον Άρη Βελουχιώτη. “Μου έκανε εντύπωση γιατί εγώ θυμάμαι πριν από 30 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω τους την πιο τραυματική περίοδο στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Πριν από 30 χρόνια οι άνθρωποι που συμμετείχαν στον εμφύλιο είπαν να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και ερχόμαστε να ξανά ανοίξουμε μία συζήτηση για τον εμφύλιο,75 χρόνια μετά. Τι εξυπηρετεί αυτό;” είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός αναλώνει ένα μεγάλο κομμάτι των ομιλιών του σε προσωπικές επιθέσεις και δήλωσε: “Θα κάνουμε debate όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές , όσα debate θέλει και οι δυο μας και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μαζί. Είμαι ανοιχτός, δεν έχω κανένα πολιτικό ζήτημα. Αλλά δεν σας κάνει εντύπωση ότι εγώ έρχομαι εδώ και σας μιλώ για το μέλλον,ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού χρόνου από την κυβέρνηση αναλώνεται σε πολιτικές επιθέσεις; Αυτό εμένα μου βγάζει ανασφάλεια ή αδυναμία να συγκρίνουμε τελικά τα προγράμματα μας”.

Όσον αφορά στις επιθέσεις για το επταήμερο, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι “βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτοφανή προσπάθεια για άθλια μαύρη προπαγάνδα” και τόνισε: “Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι για επταήμερη εργασία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πιστεύει ότι οποιοσδήποτε στη χώρα θα μπορούσε να μιλήσει σήμερα για επταήμερη εργασία και για κατάργηση του πενθημέρου. Και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στις κατηγορίες για ιδιωτικοποίηση της υγείας με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εξήγησε ότι εννοεί πως το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν, αλλά αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. “Εάν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε” είπε. Σημείωσε ότι αυτό γίνεται ήδη σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και γίνεται ήδη και στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει κόστος για τον ασφαλισμένο, καθώς η αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες έχει νόημα μόνο εάν μειώνεται το κόστος. Προκάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση για την υγεία.

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε και στις κατηγορίες που δέχθηκε για την αναφορά του στον ψυκτικό από το Περιστέρι. Έθεσε ρητορικά το ερώτημα εάν είναι μία πολιτική που εξυπηρετεί τις ελίτ η δημιουργία πρότυπων δημόσιων σχολίων αρχής γενομένης από τη Δυτική Αττική και η έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση. “Δεν το ξέρουμε ότι τα πανεπιστήμιά μας παράγουν πτυχιούχους που τα πτυχία τους δεν έχουν αξία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη στηρίζεται παντού η τεχνική εκπαίδευση για να υπάρχουν καταρτισμένοι τεχνίτες με προσδοκία σε υψηλά εισοδήματα; Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και να βρίσκουμε λύση;” αναρωτήθηκε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει τη 12η σύνταξη”

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι κατήγγειλε το χρόνο στον οποίο χορηγήθηκε το επίδομα της 13ης σύνταξης. Σημείωσε ότι είναι πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές άρα δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου μακροχρόνιου σχεδιασμού, όπως εκτίμησε αλλά η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πηγαίνει καλά εν όψει των εκλογών και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιες ψήφους. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως χαρακτήρισε απαραίτητο το επίδομα, το οποίο άλλωστε στήριξε στη Βουλή η ΝΔ, όμως επισήμανε ότι είναι κουτσουρεμένο σε σχέση με αυτό που ανέμεναν οι συνταξιούχοι. Υπενθύμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν σημαντικές μειώσεις στο εισόδημά τους, καθώς έχει κοπεί το ΕΚΑΣ, έχει μπει έκτακτη εισφορά υγείας και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν μειωμένες συντάξεις μέχρι και 40% με το νόμο Κατρούγκαλου.

“Ναι η οικονομική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του 4% δίνουν τη δυνατότητα για ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη” τόνισε. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτά τα λεφτά δεν θα τα δίνει ανάλογα με τον εκλογικό κύκλο. “Είναι ανέντιμο” είπε “να φέρεται κανείς στους συνταξιούχους με αυτό τον τρόπο. Τα προγραμματισμένα μέτρα πρέπει να εντάσσονται στον προϋπολογισμό και να χορηγούνται σε τακτικό χρονικό σημείο στο τέλος του έτους και σε καμία περίπτωση να μην εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων”.

Επανέλαβε επίσης ότι με τη μείωση του αφορολόγητου ο συνταξιούχος που παίρνει 750 ευρώ θα χάσει 440 ευρώ και δήλωσε: “Δεν θα εφαρμόσω τη μείωση του αφορολόγητου άρα εγγυώμαι τις 12 συντάξεις, ενώ σήμερα οι συνταξιούχοι χάνουν τη δωδέκατη σύνταξη με τον κ. Τσίπρα”.

Προανήγγειλε ότι από το 2020 μπορεί να εγγυηθεί ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και εκτίμησε ότι οι συνταξιούχοι καταλαβαίνουν ποιο είναι το παιχνίδι που παίζουν αυτές τις ημέρες και ότι ενδιαφέρονται για το εάν θα βρουν δουλειά τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει τίποτα απολύτως για τις νέες επενδύσεις και τις σχέσεις απασχόλησης και εκεί είπε εστιάζει το σχέδιο της ΝΔ.

“Η βία της ΧΑ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι εξίσου αποκρουστική με τη βία της άκρας αριστεράς”

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα δώσει έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και θα ενισχύσει την αστυνομία. “Είναι δυνατόν να έχουν λήξει τα γιλέκα των αστυνομικών; Είναι δυνατόν να αφήνουμε τους αστυνομικούς με αυτά τα περιπολικά σαράβαλα;” αναρωτήθηκε.

Ως προς τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά εκτίμησε, διότι όπως είπε έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την τρομοκρατία και είδωλά τους καταδικασμένους τρομοκράτες. “Δεν θα επιτρέψω να κρατάνε μία ολόκληρη πόλη όμηρο 30 τραμπούκοι” δήλωσε και υποστήριξε ότι υπήρξε πάντα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ανοχή στην οργανωμένη βία και διαχωρισμός σε καλή και κακή βία.

“Για μένα”, τόνισε “η βία της ΧΑ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι εξίσου αποκρουστική με τη βία της άκρας αριστεράς. Κάποιοι δεν το έλεγαν αυτό, έλεγαν ναι τους δέρνουν αλλά ήταν οι κακοί μνημονιακοί”. Δήλωσε ότι ο ίδιος θα προχωρήσει με όλους τους Έλληνες και υποστήριξε ότι ο διχαστικός λόγος είναι εγγεγραμμένος στο γονιδίωμά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι επιτακτικό”

Ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών, ο κ.Μητσοτάκης μίλησε ξανά για καθαρή νίκη και είπε ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει ένας νικητής η ΝΔ και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε ότι ο κ.Τσίπρας το 2014 ζήτησε εκλογές κερδίζοντας τις ευρωεκλογές με τρεις- τρεισίμιση μονάδες, εκτίμησε όμως ότι το σημαντικό είναι πως θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα στην ελληνική κοινωνία και επανέλαβε ότι ζητά ψήφο για μεγάλη πολιτική αλλαγή. Κάλεσε τους πολίτες να μην αναλώσει την ψήφο τους σε μικρότερους σχηματισμούς που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά την επόμενη ημέρα και τόνισε πως όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις. “Εγώ δεν είμαι αλαζών, σέβομαι τις εκλογές, δεν θα πω ποτέ ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να χάσω, σέβομαι τη δημοκρατία. Εχω γυρίσει όμως όλη την Ελλάδα και δεν χρειάζομαι καμία μέτρηση να μου δείξει τι αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες” είπε, ενώ ερωτηθείς για μεταστροφή στις δημοσκοπήσεις μετά τα θετικά μέτρα, εκτίμησε ότι “οι συνταξιούχοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα