Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Η ΝΔ δεν θα δίνει άδειες σε αμετανόητους δολοφόνους

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Η ΝΔ δεν θα δίνει άδειες σε αμετανόητους δολοφόνους
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευση στην αναίρεση του βουλεύματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση του θα αλλάξει το νόμο για τις άδειες κρατούμενων.

Τους τόνους κατά της κυβέρνησης περί ανοχής στη βία σηκώνει ξανά η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις κάλπες με αφορμή την αναίρεση του βουλεύματος για το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της υπενθυμίζει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο για τις άδειες, τονίζοντας ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει το νόμο και την τάξη.

«Η ΝΔ δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πριν ακόμη ανακοινωθεί η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου που έδωσε το πράσινο φώς για μια ακόμη έξοδο του Κουφοντίνα από τις φυλακές, ο κ.Μητσοτάκης είχε πάρει θέση για το ζήτημα μιλώντας την Τετάρτη στο Action 24.

Ερωτηθείς για το θα πράξει η δική του κυβέρνηση με τις άδειες εξόδου, είπε: «Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει τον νόμο για τις άδειες, ώστε να υπάρχουν κριτήρια και να προσμετράται όχι μόνο τι έχει κάνει κάποιος στη φυλακή, αλλά και αν έχει εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του και επομένως, αν είναι δυνητικά επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα. Διότι αυτή τη στιγμή ένας αμετανόητος τρομοκράτης, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή και τον υποδέχονται όλοι αυτοί οι οποίοι τον αναγνωρίζουν περίπου ως ήρωα, τι θα κάνει την επόμενη μέρα; Θα ασχοληθεί με τα μελίσσια του; Είμαστε σοβαροί; Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας Τύπου Γ. Oχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους. Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό και κανείς δεν ασχολείται. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Αυτά, δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη. Να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου».

Στην ίδια συνέντευξή του, όπως και στη σημερινή που παραχώρησε στο Σκάι, αλλά και χθες στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε το θέμα της ασφάλειας ως ένα από τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία δεσμεύεται προσωπικά. Οπως είπε χαρακτηριστικά, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο, αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και όχι στους μπαχαλάκηδες» τόνισε και εξήγησε ότι «το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος» και ότι «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ’ τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν στο “άσυλο” του πανεπιστημίου» «Η ασφάλεια είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ» υπογράμμισε και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε την αποφασιστικότητά του να αισθανθούν ξανά ασφαλείς οι πολίτες στα σπίτια και τις γειτονιές τους.

«Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Αυτό σημαίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.500 προσλήψεις αστυνομικών, καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά», επανέλαβε όπως είχε δηλώσει και στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6. «Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει το νόμο και την τάξη» ήταν, τέλος, η κατηγορηματική απάντηση που έδωσε ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης για «συλλογικότητες» όπως αυτή του Ρουβίκωνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα