Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντιγράφει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντιγράφει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα Eurokinissi

Από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, αλλά και σε όσους σκέπτονται την ψήφο διαμαρτυρίας. “Η πολιτική αλλαγή θα έρθει μόνο με ΝΔ”, τόνισε. Κάλεσε τους συνταξιούχους να απαντήσουν με αξιοπρέπεια στο ΣΥΡΙΖΑ και τους νεοδημοκράτες να μην εφησυχάζουν.

“Σε έξι μέρες τα ψέματα τελειώνουν, τελειώνουν και τα μεγάλα λόγια” δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για διχασμό και προσπάθεια εξαγοράς ψήφων με δωράκια της τελευταίας στιγμής, αλλά δηλώνοντας σίγουρος ότι οι πολίτες στις ευρωεκλογές θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

“Ότι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μοιάζει με φτηνές απομιμήσεις του παρελθόντος” είπε ο κ.Μητσοτάκης και έκανε λόγο για αποτυχημένη απόπειρα όπως είπε του πολιτικού του αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Μάλλον για μία ειρωνεία της Ιστορίας μοιάζει, γιατί η Ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως φάρσα”, σχολίασε.

Αναφέρθηκε δε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στο Αγρίνιο, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά θα πει “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν με τους πολλούς ή τους λίγους λες και κάποιοι θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο λες και δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος πλήρωσε ακριβά τον εθνικό διχασμό” και επαναλαμβάνοντας: “Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, είμαστε εδώ για να αρχίσουμε με όλους το κτίσιμο μιας νέας Ελλάδας” και προσθέτοντας: “Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε”.

Από τη γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου λοιπόν, ο κ.Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και σε όσους σκέπτονται την ψήφο διαμαρτυρίας. “Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις αλλά δεν επιτρέπει και πειράματα με κόμματα μιας χρήσης. Τα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε είναι ξεκάθαρα: επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα, επιλέγουμε την προκοπή ή την καθήλωση, επιλέγουμε την ενότητα ή το διχασμό, θέλουμε σιγουριά και ασφάλεια ή ανασφάλεια, θέλουμε εθνική υπερηφάνεια ή ταπείνωση, θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα. Με άλλα λόγια θέλουμε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή θέλουμε τέλμα και στασιμότητα” είπε. Ζήτησε να περάσει το μήνυμα ότι σε αυτή την κάλπη δεν έχουν θέση οι χαλαρές επιλογές και η ψήφος που θα πάει σε κόμματα τα οποία δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη ημέρα. Και δήλωσε ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Ή με τη Νέα Δημοκρατία ή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα Eurokinissi

“Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ”

Ο κ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε εξάλλου ευθέως στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που όπως είπε “βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό”. Εκτίμησε πως “δεν μπορεί να μη νιώθουν ότι η αντίδραση στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή και η απάντηση της προόδου πρέπει να εκφραστεί ενιαία” και τους είπε: “Συμπορευτείτε μαζί μας για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου δήλωσε σίγουρος ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ και πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό μέχρι την Κυριακή.

“Δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσετε το ρεύμα που υπάρχει σήμερα στην Ελληνική κοινωνία” είπε, αλλά πρόσθεσε ότι το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού και κάλεσε τον καθένα να σκεφτεί και να εντοπίσει έναν ή μία αναποφάσιστο ψηφοφόρο. “Να μπορέσουμε αυτούς τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής να τους πείσουμε να κάνουν το μεγάλο βήμα να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους” είπε και πρόσθεσε: “Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα, κανείς δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να υπάρχει ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα το οποίο θα λέει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Όλοι μαζί στον αγώνα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Ψηλά τις σημαίες της ΝΔ! Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ”.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τη νέα γενιά να μην μπλέκει τον ανέξοδο και στείρο εθνικισμό με το γνήσιο πατριωτισμό, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς ένα μήνυμα κατά της Χρυσής Αυγής. “Η γνήσια πατριωτική φωνή μπορεί να εκφραστεί μόνο από τη γνήσια πατριωτική παράταξη και αυτή δεν είναι άλλη από τη ΝΔ” τόνισε. Εξάλλου εκτίμησε ότι οι πολίτες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέματα, στους αβάσταχτους φόρους, στο θλιβερό διχασμό, στον οποίο όπως είπε και σήμερα κάποιοι επενδύουν, αλλά και στην εθνική ταπείνωση της συμφωνίας των Πρεσπών “γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία”.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα Eurokinissi

“Κουτσουρεμένο επίδομα, όχι 13η σύνταξη”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος πως “οι πολίτες δεν ξεχνούν και δεν παρασύρονται από φτηνά κόλπα” και πως απορεί με την “προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής”. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει, καθώς και πως δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής.

“Κάποιοι βαφτίζουν ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής 13η σύνταξη” είπε και σχολίασε ότι οι συνταξιούχοι θα διαπίστωσαν πως είναι ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο μεν, αλλά όχι 13η σύνταξη. Μάλιστα διηγήθηκε πώς ένας συνταξιούχος στη Λάρισα του είπε “δεν πρέπει να πω ευχαριστώ στον Τσίπρα για αυτό το επίδομα σε εσένα πρέπει να πω ευχαριστώ, γιατί όλα αυτά τα πήραμε επειδή ο κ.Τσίπρας βλέπει πόσο μπροστά είσαι στις εκλογές και προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά”.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε: “Εχετε αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζεστε με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής, δώστε του την απάντηση στις κάλπες της Κυριακής”.

Έκανε άλλωστε λόγο για σημερινό καθεστώς της μιζέριας που κάθε τόσο μοιράζεται σε ταπεινωτικά επιδόματα φτώχειας και εξαγοράς ψήφων, προσθέτοντας: “Το δικό μου σχέδιο είναι σχέδιο για μία Ελλάδα με πολλές καλοπληρωμένες δουλειές για να μη φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό. Μία Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές”.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψη ότι οι περισσότερες δουλειές θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ότι πιστεύει στην καλή δημόσια παιδεία και ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα σε ποιοτική δημόσια υγεία. Αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας και απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ΟΝΝΕΔίτες και τους ΔΑΠίτες που φώναζαν συνθήματα, ξεκαθάρισε: “Ακούστε το καλά, οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα εξοβελιστουν μία και καλή και το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version