Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες το φράχτη στον Έβρο

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες το φράχτη στον Έβρο

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός ψαρεύοντας στα θολά νερά της ακροδεξιάς με “δόλωμα” το μεταναστευτικό.

Σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τη δεξιά βάση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μεταναστευτικό κατά την περιοδεία του στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί επισκέπτεται την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί και το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου και πως εάν δεν δοθούν ευρωπαϊκοί πόροι, θα τον κατασκευάσει με εθνικά κονδύλια.

Εξέφρασε δε τη λύπη του που όπως είπε “υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύονται αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνητό ανάχωμα, ο φράχτης, από ευρωπαϊκούς πόρους” και πρόσθεσε: “Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητά ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “στις εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις”, σχολιάζοντας: “Πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά, να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά”.

Ο ίδιος πάντως θέλει με σκληρή δεξιά ατζέντα να ανακόψει την ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά, καθώς αυτός είναι ο μεγάλος φόβος της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου: Η χαλαρή ψήφος των δεξιών ψηφοφόρων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση “να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίον έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδος που προστατεύει τα σύνορά της; Ενός ασφαλούς Έβρου;”

Προσπερνώντας το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της χρηματοδότησης φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε ότι η τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Φεβρουαρίου επιβεβαιώνει πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική ξεκινά από την αρχή ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει τα σύνορα της. Αυτό είναι μία εθνική επιτυχία και ταυτόχρονα είναι και μια ευρωπαϊκή επιτυχία”, υποστήριξε και πρόσθεσε:

Εμείς λοιπόν αυτό το έργο θα το συνεχίσουμε, θα εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους, διότι είναι ένα ακριβό έργο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας δεν είναι διατεθειμένη να κάνει καμία έκπτωση.”

Το έργο του φράχτη στον Έβρο, προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ έχει αναλάβει να εκτελέσει η κοινοπραξία Τέρνα – Intrakat.

Αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, έργο κόστους πάνω από 1 δισ ευρώ, και στη συνέχεια στην τραγωδία των Τεμπών, η οποία όπως δήλωσε “μας πλήγωσε, μας θύμωσε, μας εξόργισε όλους”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “έχουμε μία ακόμη πιο αυξημένη υποχρέωση να επενδύσουμε στα τρένα μας ώστε η χώρα να έχει ασφαλή και γρήγορα τρένα” και πρόσθεσε ότι: “Η τραγωδία αυτή με αναγκάζει να επαναφέρω στο προσκήνιο μια δέσμευση την οποία είχα δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Εν μέρει την υλοποιήσαμε, κάπου μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσήλωσή μου σε αυτό τον στόχο παραμένει απαρέγκλιτη: θα αλλάξουμε το κράτος δραστικά και ουσιαστικά και θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες αναχρονισμού, αναξιοκρατίας, «ωχαδερφισμού», που δυστυχώς ακόμα κρατούν ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα