ΝΔ: Φυγή προς τα εμπρός με περιοδείες και τροπολογίες- Νέα σύγκρουση για την υγεία

ΝΔ: Φυγή προς τα εμπρός με περιοδείες και τροπολογίες- Νέα σύγκρουση για την υγεία
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα Eurokinissi

Από τη Λάρισα ξεκινά τις ανοιχτές ομιλίες εν όψει ευρωεκλογών ο Μητσοτάκης απόψε, ενώ η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει τις τροπολογίες της για αφορολόγητο και ΦΠΑ στα είδη εστίασης και αντεπιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ιδιωτικοποίησης της υγείας

Τις ανοιχτές ομιλίες στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές ξεκινά απόψε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αφήσει πίσω την αντιπαράθεση περί επταήμερης εργασίας (την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ως fake news), 13ης σύνταξης (την οποία η ΝΔ θα ψηφίσει) αλλά και τη νέα κόντρα περί ιδιωτικοποίησης της υγείας που ξέσπασε με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του στο Σκάι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη χθες στη Λάρισα και παρέστη στη λιτανεία του Αγίου Αχιλλείου. Σήμερα θα επισκεφθεί το στρατηγείο της Πρώτης Στρατιάς. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Καλαμπάκα και θα μιλήσει με πολίτες σε καφέ της πόλης. Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθεί το κέντρο ελέγχου του δήμου. Ακολούθως, θα συναντηθεί με γυναίκες στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα και το βράδυ στις 8 μ.μ., θα μιλήσει στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Επόμενος σταθμός των περιοδειών του κ.Μητσοτάκη είναι η Κρήτη όπου θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο, θα περιοδεύσει σε Ηράκλειο και Ρέθυμο και την Κυριακή το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ κάλεσε εκ νέου εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την τροπολογία της για τη μη μείωση του αφορολόγητου και κατέθεσε και νέα τροπολογία για την επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά σε όλα τα προϊόντα εστίασης (καφέ, αναψυκτικά, ροφήματα κ.ά), καταγγέλλοντας ότι η κουτσουρεμένη τροπολογία της κυβέρνησης δεν αφορά το 55% των προϊόντων της εστίασης.

Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε χθες να κλείσει το θέμα περί επταήμερης εργασίας επαναλαμβάνοντας πως η «μονταζιέρα» του Μαξίμου διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του και δηλώνοντας ότι αναφερόταν στην εταιρεία Παπαστράτος ως ένα «ωραίο παράδειγμα» για την προσέλκυση επενδύσεων. Την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΝΔ πυροβολούσαν το υπουργείο Εργασίας για την έγκριση συμβάσεων «επταήμερου» επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν στη Βουλή συμβάσεις μετατροπής του πενθήμερου σε επταήμερο, για υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στη διεύθυνση απονομής συντάξεων, υποχρεωτική κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, καθώς και τη Συλλογική Σύμβασης Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να ακυρώσουν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποια αλλαγή εργασιακών σχέσεων ξεκίνησε και νομιμοποιήθηκε επί της σημερινής κυβέρνησης. Πάντως επαναλάμβαναν από τη ΝΔ

Την ίδια στιγμή και ενώ ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζε στη Βουλή ότι παρερμηνεύθηκαν οι προχθεσινές δηλώσεις του πως η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση τη 13η σύνταξη την οποία καταγγέλλει ως προεκλογικό επίδομα, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να δοθεί 13η σύνταξη γιατί δεν υπάρχουν 2,2 δισ ευρώ για να διατεθούν σε συντάξεις, προανήγγειλε όμως ότι “μία οικονομία που θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 4%, ναι θα έχει τη δυνατότητα να έχει ένα μόνιμο τρόπο στήριξης των αδύναμων και των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Νέα κόντρα για υγεία

Εν τω μεταξύ νέα κόντρα ξέσπασε με αφορμή την αναφορά του κ.Μητσοτάκη για την παραχώρηση της διοίκησης των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα μέσω μακροχρόνιας σύμβασης και αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά ανέπτυξε αναλυτικά.

«Τι μας ενοχλεί αν αντί να αγοράζουμε εμείς ως κράτος μαγνητικούς τομογράφους, να συνεργαζόμαστε με μία εταιρεία και να αγοράζουμε, όχι μαγνητικούς τομογράφους, αλλά τις υπηρεσίες; Σε αυτή τη δομή, θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Και μπορώ να σας πω και κάτι ακόμα; Η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να έχει και τη δυνατότητα, αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, να τους δώσει και ένα πρόσθετο μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται εντός του ακτινοθεραπευτικού κέντρου μέσα σε ένα νοσοκομείο. Γιατί το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα, θα αγοράζει υπηρεσίες, θα αγοράζει αριθμό εξετάσεων» είπε ο κ.Μητσοτάκης, σπεύδοντας να προσθέσει ότι τα “τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ” θα τον κατηγορήσουν για ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Πράγματι η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για το ζήτημα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά βάζοντας στο στόχαστρο την Όλγα Γεροβασίλη την οποία κατηγόρησε πως «έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα», και δηλώνοντας ότι το γαλάζιο πρόγραμμα «στηρίζει αναφανδόν τη θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», ώστε να «πάψουν οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα», θέλοντας έτσι να δώσει πολιτική νομιμοποίηση στην πρόταση της αυτή. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα