ΝΔ: Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο Μητσοτάκη, το σύνθημα της ανάπτυξης και τι θα γίνει με το debate

ΝΔ: Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο Μητσοτάκη, το σύνθημα της ανάπτυξης και τι θα γίνει με το debate
Από την περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αχαία και Ηλεία Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει νέα fake news της κυβέρνησης περί επταήμερης εργασίας και προτάσσει το δικό της σχέδιο, με έμφαση στην ανάπτυξη και το μοίρασμα των κερδών, που θα προκύψουν, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Περιοδεία Μητσοτάκη στην Ηλεία.

Έμφαση στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για το οποίο μίλησε μεταξύ άλλων χθες από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει η Νέα Δημοκρατία, η οποία καταγγέλλει νέα fake news της κυβέρνησης περί επταήμερης εργασίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτάσσει το δικό της σχέδιο, με το βάρος στην ανάπτυξη και το μοίρασμα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων των κερδών που θα προκύψουν, καθώς άλλωστε το σύνθημα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα.

«Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα: αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και δεν το διαλέξαμε τυχαία. Το διαλέξαμε διότι αν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο κ.Μητσοτάκης από την Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Η ΝΔ άλλωστε εν τω μεταξύ ανήρτησε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νέο βίντεο με τίτλο “ανάπτυξη σημαίνει ελευθερία”.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε εκ νέου μήνυμα εγρήγορσης ενόψει των εθνικών εκλογών: «H πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί μόνο εάν το βράδυ της 7ης Ιουλίου μου δώσετε μια ισχυρή εντολή για να μπορέσω να αλλάξω την Ελλάδα», είπε. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει, να δοθεί μέσα από τις εκλογές ξεκάθαρη στήριξη προς τη ΝΔ ώστε να μπορέσει, οπως τόνισε, να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιο της για χαμηλότερους φόρους και εισφορές, νέες καλά αμειβόμενες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες.

Η ΝΔ λοιπόν επιμένει ότι μόνο με ανάπτυξη και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες, εργοδότες και εργαζόμενοι, μεσαία τάξη και πιο αδύναμοι οικονομικά. Και διαμηνύει ότι θα απαντά με αυστηρότητα σε διαστρέβλωση των θέσεων της από την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι “έκοψε και έραψε” ξανά δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη ουδέποτε μίλησε για επταήμερη εργασία.

Αντίθετα, σημειώνουν τα ίδια στελέχη, ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από την Πάτρα τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις με κίνητρα και μείωση φόρων, αλλά θα εφαρμόσει επίσης αυστηρά την εργατική νομοθεσία και θα ζητήσει οι εργοδότες να δίνουν πίσω μέρος των κερδών στους εργαζόμενους, με διάφορους τρόπους. Τόνιζαν επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα σεβαστεί τις κλαδικές συμβάσεις όπου υπάρχουν, θα υποστηρίξει τους εργαζόμενους με μέτρα όπως για παράδειγμα τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και θα συνδέσει την αύξηση του κατώτατου μισθού με το ρυθμό ανάπτυξης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν άμεσα οφέλη από την ανάπτυξη της χώρας.

Ως προς το ενδεχόμενο το debate να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, γαλάζια στελέχη έλεγαν πως η διακομματική επιτροπή θα επιλέξει την ημερομηνία με γνώμονα να εξυπηρετεί όλα τα κόμματα, καθώς επαναλάμβαναν ότι τηλεμαχία θα πρέπει να γίνει με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι σαφές ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στη διεξαγωγή debate- μονομαχίας Τσίπρα- Μητσοτάκη, η ΝΔ θα αρνηθεί.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Ηλεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε τη σημερινή του περιοδεία από το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Στη συνέχεια έκανε βόλτα και στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αναδειχθούν -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προκειμένου να αυξηθεί τόσο ο αριθμός των επισκεπτών όσο και η μέση τουριστική δαπάνη, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Τρίτη στάση του προέδρου της ΝΔ στην Ηλεία ήταν το φράγμα του Αλφειού, το οποίο έχει υποστεί ζημιές από κατολισθήσεις και έχει ανάγκη βελτιωτικών έργων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο καθαρισμός του φράγματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτραπούν νέες πλημμύρες. Όπως επίσης είναι προτεραιότητες η κατασκευή της ιχθυόσκαλας αλλά και των δικτύων άρδευσης. Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ σταμάτησε στα Μακρίσια όπου συνομίλησε σε καφέ με κατοίκους του χωριού.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει αυτή την ώρα την περιοδεία του στα Κρέστενα ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα