Επιμένει η ΝΔ: Ο Τσίπρας να μην αλλάξει προεκλογικά την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Επιμένει η ΝΔ: Ο Τσίπρας να μην αλλάξει προεκλογικά την ηγεσία της Δικαιοσύνης
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το ζήτημα της επιλογής νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, ενώ έχουν προαναγγελθεί εκλογές, επαναφέρει με ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευσης.

Νέο μήνυμα προς το Μαξίμου να μην προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου σε προεκλογική περίοδο απευθύνει η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας πλέον το ζήτημα και με επίσημη ανακοίνωση της, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη χθεσινή διαρροή.

“Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης” ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν χθες για το ίδιο θέμα ότι: “Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε 6 μέρες θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια”.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία τόσο του νυν προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όσο και της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, Ξένης Δημητρίου, ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Όπως ήδη έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ του το News 24/7 οι διάδοχοί τους θα αποτελέσουν πρόσωπα κλειδιά καθώς ξεκινά μία περίοδος με σημαντικές εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις, όπως η προκαταρκτική εξέταση της Novartis, αλλά και οι δίκες της Χρυσής Αυγής και των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες την επίσπευση των διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση η λήξη της θητείας συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, επομένως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν ζήτημα ηθικό ως προς το κατά πόσον μπορεί μία κυβέρνηση λίγο πριν τις κάλπες να προβεί σε αλλαγές προσώπων στη Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα