Νίκος Λούβρος στο NEWS 24/7: “Θα έχει εκπλήξεις και γέλιο σ’ αυτές τις εκλογές. Στον τομέα αυτό, όπως μπορώ θα συμβάλω”

Νίκος Λούβρος στο NEWS 24/7: “Θα έχει εκπλήξεις και γέλιο σ’ αυτές τις εκλογές. Στον τομέα αυτό, όπως μπορώ θα συμβάλω”
Νίκος Λούβρος

Ο Νίκος Λούβρος μιλά στο NEWS 24/7 για τη συμμετοχή του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. στις εθνικές εκλογές, προτάσσει την κατάργηση του αντικαπνιστικού νόμου υπό το πρίσμα της ελευθερίας της διαφορετικότητας και της επιλογής. Η πρόβλεψή του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι εκλογές του Μαΐου αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων σίγουρα ξεχωρίζει ο ανταγωνισμός μεταξύ των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων, τα οποία διεκδικούν την πρωτιά και κατ’ επέκταση τον σχηματισμό της κυβέρνησης της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο πολλές είναι οι φωνές που τις αμφισβητούν. Την ίδια ώρα, αυτό που ξεχωρίζει από πλευράς κλίματος είναι ότι οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται “βουβές”, κάτι που σημαίνει πως οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσουν.

Μπαίνοντας στο παραβάν την 21η Μαΐου, οι ψηφοφόροι θα έχουν στα χέρια τους ένα αρκετά μεγάλο πακέτο από ψηφοδέλτια, καθώς στις εκλογές φέτος συμμετέχει αριθμός-ρεκόρ πολιτικών κομμάτων.

Μπορεί και τα πενήντα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές της 21ης Μαίου 2023 να μην εγκρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο, αλλά ακόμα και ο αριθμός των 36 που κατάφεραν να εγκριθούν αποτελεί ρεκόρ.

Ανάμεσά τους οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση προτάσσουν την Αισθητική, τη Φαντασία και το Χιούμορ και, όπως αναφέρουν, πρεσβεύουν ένα εναλλακτικό, ασύμβατο και πρωτόγνωρο δρόμο Πολιτικής.

Ο Νίκος Λούβρος, Πρόεδρος του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. μίλησε στο NEWS 24/7 για τα δικαιώματα τον καπνιστών, την ελευθερία την αισθητική και όχι μόνο.

Πρεσβεύουμε την ελευθερία της διαφορετικότητας και την επιλογή του ατόμου. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το τσιγάρο. Δεν είναι μόνο το τσιγάρο, είναι παρεξηγημένο το θέμα αυτό. Είναι η ελευθερία της σεξουαλικότητας, η αισθητική.εξηγεί ο κ. Λούβρος περιγράφοντας το τί πρεσβεύει το κόμμα.

“Ξαφνικά, μια κοινωνία γίνεται καταπιεστική. Η υγεία με λίγα λόγια να είναι η πρόληψη, ενώ πρέπει να είναι η πρόνοια. Αυτό είναι το βασικότερο, μετά έρχεται ο φασισμός. Τώρα είναι το τσιγάρο, μετά θα είναι οι χοντροί, αυτοί που έχουν κατσαρά μαλλιά, μετά διάφοροι. Μπαίνουν σε ένα καλούπι και γίνονται ομάδες.” συμπληρώνει.

Όπως σημειώνει, αυτό που λείπει από την πολιτική είναι “η φαντασία, το χιούμορ και η αισθητική“. Αυτά τα τρία κομμάτια υποστηρίζει πως μπορούν να κάνουν μια χώρα καλύτερη από ότι είναι.

Μιλώντας για τον πολιτισμό στη χώρα και την προσέγγιση των κομμάτων, επισημαίνει την ανάγκη προβολής του παντού. Και εξηγεί: “Δεν είναι μόνο η ρετσίνα, το συρτάκι και το ουζάκι, η θάλασσα και το αγόρι μου ή το κορίτσι μου. Πρέπει όλοι οι χώροι που υπάρχουν στην Ελλάδα να αναδειχθούν” αναφέρει χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ελευθερίας Ντεκώ που ανέλαβε τον φωτισμό της Ακρόπολης. “Υπάρχουν εκατοντάδες μνημεία που είναι “αίσχη”. Και το μόνο που κοιτάνε είναι να υπάρχουν δίπλα τους ταβέρνες με σουβλάκια. Τι είναι αυτό το πράγμα; Υπάρχει ένας ναός στα 1450 μέτρα υψόμετρο στον Χελμό υπό τη διεύθυνση του Georg Ladstatter, από το το 1981 ασχολείται μαζί του το Αρχαιολογικό Αυστριακό Ινστιτούτο. Δεν τον ξέρει κανένας και είναι πιο μεγάλο από την Ακρόπολη. Και όλοι ασχολούνται με τα ξενοδοχεία, το πόσοι τουρίστες ήρθανε. Για μένα αυτό είναι η ‘πορνεία’ του πολιτισμού”.

Μιλώντας για τον χώρο τους, το Booze, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μπαρ αλλά αποτελεί την έδρα του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. στον οποίο υπάρχει κυλικείο. “Είναι έδρα καπνιστών, οπότε λογικό δεν είναι να καπνίζουν;” σημειώνει και εξηγεί πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε αυτούς που καπνίζουν και όχι σε αυτούς που δεν καπνίζουν. Επισημαίνει, δε, πως στον χώρο υπάρχει εξοπλισμός με κάθετη απορρόφηση του καπνού έτσι ώστε κανείς να μην ενοχλείται από τον διπλανό του. Τεχνολογικά είναι εφικτό σε όλους τους χώρους να καπνίζει ο διπλανός και να μην αναπνέεις τον καπνό. Μπορεί να υπάρξει μια επιτροπή από μηχανικούς του δήμου, του υγειονομικού και να βλέπει ότι εδώ είσαι οκ, δεν ενοχλείς τον διπλανό σου” αναφέρει.

Δεσμεύεται πως η κατάργηση του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει “αν γίνει κάποιο θαύμα” όπως λέει με σαρκαστική διάθεση, υπενθυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η εστίαση έχει υποφέρει πολύ. “Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας, δεν είναι τα ξενοδοχεία” υπογραμμίζει. “Ο κόσμος πρέπει να πάει κάπου να διασκεδάσει. Αν δεν υπήρχε εστίαση, δεν θα υπήρχαν τουρίστες. Όλοι οι χώροι εστίασης είναι έρμαια των δημοτικών και αστυνομικών αρχών, είναι όμηροι. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πρόκειται για 130 με 140 επιχειρήσεις και απασχολούν κοντά ένα εκατομμύριο κόσμο” λέει για τις προτεραιότητες του κόμματός του ο κ. Λούβρος.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να μπει στο κόμμα ένας φανατικός αντικαπνιστής απαντά θετικά, ξεκαθαρίζοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα άτομα αυτά να σέβονται τη βούληση του άλλου. Μάλιστα λέει πως υπάρχουν τρία ή τέσσερα άτομα στις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. “που δεν έχουν κρατήσει τσιγάρο στη ζωή τους αλλά σέβονται το δικαίωμα του άλλου”.

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση και την πορεία προς τις εκλογές, τονίζει πως δεν ξέρει αν είναι κανείς ευχαριστημένος από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. “Πιστεύω ότι μόνο μερικές εκατοντάδες επιχειρηματίες είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Εγώ γενικά ακούω ‘γαλλικά’ στο δρόμο. συμπληρώνει.

Για την κοινή του κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου έλαβε 3,5 χιλιάδες ψήφους στις προηγούμενες εκλογές και τον λόγο για τον οποίο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στις παρούσες είπε ότι δεν του έγινε ξανά κάποια πρόταση. “Φαίνεται είμαι πιο αριστερός απ’ ότι έπρεπε, είμαι και λίγο ανένταχτος, δεν είμαι αυτός που ακολουθεί” υπογραμμίζει ο κ. Λούβρος.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται, υποστηρίζει πως “θα εκπλαγούν πολλοί γιατί θα γίνει αυτό που έγινε με τον Ερντογάν. Δηλαδή εκεί που τον έδιναν έξι μονάδες πίσω, να βγαίνει επτά μονάδες μπροστά. Για την επικράτηση του Τούρκου προέδρου στον πρώτο γύρο αναφέρει πως είναι καλύτερη εξέλιξη για την Ελλάδα καθώς τον γνωρίζει, σε αντίθεση με τον Κιλιτσντάρογλου.

Συνεχίζοντας τα προγνωστικά, “βλέπει” δεύτερες και τρίτες εκλογές μετά από αυτές του Μαΐου. Υποστηρίζει με βεβαιότητα πως “κυβέρνηση δεν βγαίνει” καθώς επίσης και πως “το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι τρίτο κόμμα, αλλά το ΚΚΕ”.

Παράλληλα, εκτιμά ότι αν δεν βγει πρώτη η Νέα Δημοκρατία θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, και αναφέρεται συγκεκριμένα στην αντικατάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τονίζειστην Κολοκοτρώνη (σ.σ εκεί που βρίσκεται και το Booze) γίνεται το πραγματικό γκάλοπ, όχι στις δημοσκοπήσεις”. Απ’ ότι ακούω, συνήθως δεν πέφτω έξω.”

Μάλιστα, σημειώνει με νόημα: Θα έχει εκπλήξεις και γέλιο σ’ αυτές τις εκλογές. Στον τομέα αυτό, όπως μπορώ θα συμβάλω.”.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα χαρακτήρισε “ξεφτίλα” τις εικόνες με τα νεκρά άλογα που ρίχτηκαν στον γκρεμό. “Πρέπει να είσαι σκατόψυχος, στην κυριολεξία. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τα ιπποειδή, όπως και στην περίπτωση της Σαντορίνης με τα γαϊδουράκια, είναι απαράδεκτο.” είπε και συμπλήρωσε πως παρέχουν τον χώρο δωρεάν σε όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, έρχεται κόσμος από τον Ασπρόπυργο μέχρι την Ηλιούπολη.

Τέλος, εξήγησε πως στον χώρο οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. δίνουν δωρεάν βήμα σε 4.500 χιλιάδες καλλιτέχνες που έχουν περάσει από εκεί. “Δεν έχουμε πάρει ποτέ λεφτά ούτε προμήθεια. Ο χώρος δανείζεται σε καλλιτέχνες ελεύθερα, αρκεί βέβαια να είναι καλοί, για να περάσουν τη δουλειά τους” αναφέρει ο κ. Λούβρος.

“Μας έκοψαν την κάθοδο στις περισσότερες περιφέρειες, κατεβαίνουμε πλέον σε 17 με το πρόγραμμα των “αρίστων”, δεν κατεβαίνουμε και στην Α’ Πειραιώς. Όσοι θέλουν άρα να ψηφίσουν, πρέπει να ψηφίσουν διπλά. Να ψηφίσουν Κ.Ο.Τ.Ε.Σ τσιμπητό.” καταλήγει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα