Νίκος Παππάς: Αναδείχθηκαν οι διαφορές στην πρόταση για κόμμα και ευρύτητα παράταξης

Νίκος Παππάς: Αναδείχθηκαν οι διαφορές στην πρόταση για κόμμα και ευρύτητα παράταξης
Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Σύμφωνος με την πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα, για την εκλογή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο, εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Την άποψη ότι έχουν αναδειχθεί οι βασικές πολιτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων, εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση που έχει διατυπώσει ο Διονύσης Τεμπονέρας για εκλογή γραμματέα του κόμματος από το συνέδριο.

Ως προς το ζήτημα της αποτύπωσης των διαφορών στην πρόταση για το κόμμα και την ευρύτητα της παράταξης, που υποστήριξε ότι καταγράφηκαν στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο, ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο ίδιος -η υποψηφιότητα του υπερασπίζεται τη διακήρυξη.

«Ας τοποθετηθούν και οι συνυποψήφιοι», πρόσθεσε. Αναφερόμενος επίσης σε συνυποψήφιούς του, σχολίασε ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τίμημα για την δήλωση που είχε κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. «Κόμμα μελών και κόμμα δομών, η άλλη κρίσιμη διαφορά», είπε, τονίζοντας ότι «υπήρξαν δομές που δεν επέτρεψαν τον μετασχηματισμό», ότι ήρθαν 110.000 μέλη, όμως «πώς αξιοποιήθηκε αυτό;».

Ως προς το ζήτημα του μετασχηματισμού του κόμματος -«υπήρχε ένα φρένο στον μετασχηματισμό»- σημείωσε ότι πρέπει να δούμε η εκλογή των νομαρχιακών έως την επιλογή υποψηφίων να γίνεται από τα μέλη. Τόνισε ότι οι περιφερειακές οργανώσεις πρέπει να είναι ισχυρές, καθώς είναι πολλές οι πολιτικές που υλοποιούνται μέσω των περιφερειών.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι πρέπει «να προστατεύσουμε την ενότητα», απευθύνοντας εκ νέου έκκληση να πέσουν οι τόνοι και «να πάμε ενωτικά». «Επιμένουμε για χαμηλούς τόνους εδώ και καιρό, μας χωράει όλους το καράβι και μπορεί να έχει κοινό προορισμό», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξει αποσυσπείρωση αν αρχίσουν υπονοούμενα ποιος θα διαγράψει ποιον και θα είναι ένας ολισθηρός δρόμος. «Δεν είναι καλή εντύπωση να λέει ο ένας είστε παρηκμασμένοι, ο άλλος να ζητά εντολή για διαγραφές», σχολίασε.

«Έχουμε βάλει την ατζέντα. Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που βάλαμε στο τραπέζι», είπε, μιλώντας τόσο για το κόμμα (κόμμα μελών – κόμμα δομών) όσο και σε προγραμματικό επίπεδο, συζήτηση που αφορά και στα εθνικά θέματα και τη μεσαία τάξη που, όπως σχολίασε, «κάποιοι δεν ακουμπούν λόγω του νόμου Κατρούγκαλου». Ως προς τα εθνικά, επισήμανε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόεδρο και στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Ρ. Τ. Ερντογάν. «Τι θέση θα έχει ο νέος πρόεδρος;», ρώτησε, αναφερόμενος στην περίπτωση που δεν θα είναι πρόεδρος του κόμματος ο ίδιος.

Ευρύτερα, ο κ. Παππάς τάχθηκε υπέρ «καθαρών αποφάσεων, όχι ισορροπιών», λέγοντας επί παραδείγματι ότι «ακούστηκε η άποψη για ασπόνδυλο μετασχηματισμό. Θα ήθελα να ακούσω τους συνυποψήφιούς μου. Είναι σωστή ή όχι αυτή η άποψη;».

Μιλώντας για την προεκλογική πορεία, ο Άγγελος Τόλκας, επικεφαλής της καμπάνιας του Νίκου Παππά, ανέφερε ότι έως τις 15 Αυγούστου είχαν γίνει τηλεδιασκέψεις με στελέχη από όλες τις περιφέρειες και ότι έως την Παρασκευή θα έχουν πραγματοποιηθεί 30 συγκεντρώσεις ανά τη χώρα. Ανέφερε ότι σύμφωνα με τοπικά στελέχη, οι περισσότερες συγκεντρώσεις του κ. Παππά είχαν περισσότερο κόσμο από τις αντίστοιχες των συνυποψηφίων του. Πρόσθεσε ότι στην καμπάνια του κ. Παππά δόθηκε βάρος και στην αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια, με αντίστοιχες επαφές, αλλά και προτεραιότητα στις αυτοψίες σε περιοχές που προηγήθηκαν πυρκαγιές (Βοιωτία, Κόρινθος, Αλεξανδρούπολη). Τόνισε ότι η καμπάνια έβαλε σειρά θεμάτων όπως: «Παράταξη της νίκης, κόμμα μελών, υπεράσπιση διεύρυνσης», το ζήτημα των debate, που δεν προχώρησαν τελικά. Ο ίδιος επισήμανε ότι για την αλλαγή του κόμματος, η θέση της υποψηφιότητας Παππά είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή της πορείας των αποφάσεων, δηλαδή «όχι από πάνω προς τα κάτω. Αλλά διαβούλευση κάτω και διαμόρφωση πάνω». Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε ότι από την αρχή «είπαμε για ηρεμία και ότι φέρνει ενδιαφέρον, αλλά να έχουμε και την ατζέντα του που θα κριθεί».

Μήνυμα-κάλεσμα του Ν. Παππά για τις κάλπες

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Παππάς ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο που αποτελεί το μήνυμα και το κάλεσμά του προς τους πολίτες για τις κάλπες της Κυριακής.

«Είμαι ο Νίκος Παππάς και είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στις 10 Σεπτέμβρη σας καλώ όλους, άνδρες και γυναίκες, να χτίσουμε το κοινό μας σπίτι. Να χτίσουμε τη μεγάλη αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη. Να χτίσουμε την παράταξη για τη Νίκη. Δεν χρειάζεται να είσαι ήδη μέλος, έρχεσαι, γράφεσαι και ψηφίζεις», αναφέρει στο μήνυμα του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα