Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Γιάννης Μώραλης νικητής στον Πειραιά

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Γιάννης Μώραλης νικητής στον Πειραιά
Γιάννης Μώραλης και Βαγγέλης Μαρινάκης στο εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Πειραιά Eurokinissi

Επανεκλέγεται στο Δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης, με ποσοστό 57,83%. "Ο Πειραιάς νίκησε" ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τονίζει ότι "δεν υπάρχουν λίγοι και πολλοί. Υπάρχει ο Πειραιάς – Νικητής για όλους".

Ο Γιάννης Μώραλης κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον δήμο Πειραιώς.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων (ενσωμάτωση 98,34%) λαμβάνει ποσοστό 57,83%, ενώ ο συνυποψήφιός του Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ, λαμβάνει το 42,17% των ψήφων.

«Ο Πειραιάς νίκησε. Ο Πειραιάς Νικητής μπορεί να κέρδισε μια ακόμη αναμέτρηση, αλλά κερδισμένη είναι η πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι νικητής σήμερα, για να συνεχίσει ο Πειραιάς το δρόμο της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της προόδου, της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μας, έτσι πορευτήκαμε 4,5 χρόνια, έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα. Εσείς είστε οι νικητές. Εσείς είστε που πήρατε την τελική απόφαση. Κάνετε τον Πειραιά να διατηρεί την αισιοδοξία του», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μώραλης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επόμενη ημέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν αλλά μαζί μας θα είναι πιστεύω και όσοι έκαναν άλλες επιλογές. Τους οποίους σέβομαι απολύτως και καλώ από αύριο όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Ξεκολλήσαμε το καράβι πριν 4.5 χρόνια πλέουμε πλέον με άνεμους αισιοδοξίας, όλοι μαζί για έναν Πειραιά καλύτερο, πιο φιλικό».

Ο κ. Μώραλης τέλος ευχαρίστησε τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του, τους γονείς του αλλά και την οικογένεια του. Για την επόμενη μέρα, όμως, μίλησε και ο πρώτος σε σταυρούς, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού και επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, για μια μεγάλη νίκη, όλων των Πειραιωτών. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια, σίγουρα αυτά τα πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή έχει μάθει περισσότερα, έχει μάθει και από λάθη και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη. Σε αυτόν τον Πειραιά, στον Πειραιά Νικητή, δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν όλοι οι Πειραιώτες που τους θέλουμε στο πλευρό μας. Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν λίγοι, δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει ο Πειραιάς Νικητής για όλους», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Μαρινάκης: Μεγάλη νίκη όλων των Πειραιωτών

Από την πλευρά του ενωτικός εμφανίστηκε ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη σαρωτική νίκη  του Συνδυασμού «Πειραιάς – Νικητής». Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι  για μια μεγάλη νίκη, για μία νίκη όλων των Πειραιωτών,  για έναν Πειραιά – Νικητή  για ένα Πειραιά που θα μας κάνει όλους περήφανους».

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχουν περάσει 5 χρόνια και η δημοτική  αρχή έχει μάθει περισσότερα» ενώ πρόσθεσε πως σε αυτόν τον Πειραιά δεν υπάρχουν ηττημένοι , υπάρχουν – όπως είπε – όλοι οι Πειραιώτες που τους θέλουμε στο πλευρό μας.

«Δεν υπάρχουν λίγοι και πολλοί. Υπάρχει ο Πειραιάς  – Νικητής για όλους. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Για την πολύ μεγάλη αγάπη που εισπράξαμε σε όλους τους δρόμους του Πειραιά. Να είστε βέβαιοι πως θα είμαι δίπλα σας, ότι τα επόμενα χρόνια θα περπατάμε όλοι μαζί σε έναν διαφορετικό Πειραιά, όπως αρμόζει σε όλα τα παιδιά του Πειραιά» τόνισε χειροκροτούμενος .

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα στο τέλος των δηλώσεών του αφιέρωσε σε όλους τους Πειραιώτες – όπως χαρακτηριστικά είπε – το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά».

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα