Ο Μπερλουσκόνι ευρωβουλευτής στα 82 – Στις Βρυξέλλες κι ο εγγονός του Μουσολίνι

Ο Μπερλουσκόνι ευρωβουλευτής στα 82 – Στις Βρυξέλλες κι ο εγγονός του Μουσολίνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι AP

Ποτέ δεν είναι αργά για ακόμη περισσότερα λεφτά. Ιδίως στην περίπτωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που κατάφερε να επιστρέψει στο προσκήνιο με μια νέα, πολιτική καριέρα. Στις Βρυξέλλες και ο εγγονός του Μουσολίνι

Ευρωβουλευτής λοιπόν εξελέγη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηλικία των 82 ετών, παρά τα σκάνδαλα που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Το 2013 είχε διωχθεί για φοροδιαφυγή και του είχαν απαγορευτεί τα εκλογικά δικαιώματα για έξι χρόνια. Τώρα όμως, μέσω ευρωεκλογών, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο πρώην πρωθυπουργός ετέθη επικεφαλής του του ψηφοδελτίου του κόμματός του Forza Italia. Πρόκειται για την τρίτη φορά που εκλέγεται ο Μπερλουσκόνι. Το 1994 παραιτήθηκε καθώς ανέλαβε την πρωθυπουργία στη χώρα του, ενώ η δεύτερη θητεία του ήταν το 1999. Άφησε το ευρωκοινοβούλιο το 2001 για να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία μέχρι το 2006.

Μιλώντας προς τα μέλη του κεντροδεξιού κόμματός του, του Forza Italia, τον Μάρτιο είχε δηλώσει ότι επιθυμεί “μια Ευρώπη περισσότερο ενωμένη, μια Ευρώπη με ενιαία εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας”. Υποστήριξε  ότι με το να ενωθούν οι ένοπλες δυνάμεις της η Ευρώπη θα μπορέσει να γίνει μια “παγκόσμια στρατιωτική δύναμη”.

Στην ευρωβουλή άλλωστε εξελέγη και ο δισέγγονος του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο 51χρονος Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, με το ακροδεξιό κόμμα “Αδέλφια της Ιταλίας” (Fratelli d’ Italia).

Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι Facebook

 

Ο 51χρονος ήταν αξιωματικός του ναυτικού και κατόπιν διοικητής της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας Finnmeccanica. Θέσεις του είναι η “ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία της χώρας και της οικογένειας”.

Ο Μουσολίνι δηλώνει υπερήφανος για το επίθετό του και υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί την ιστορία της χώρας του.

Ο Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε είναι ο τρίτος Μουσολίνι που κατέρχεται στον πολιτικό στίβο στα μεταπολεμικά χρόνια. Πρώτη υπήρξε η Αλεσάντρα (που είναι σήμερα ευρωβουλευτής) και κατόπιν η Ρακέλε (δημοτική σύμβουλος στη Ρώμη), αμφότερες κόρες του Ρομάνο Μουσολίνι, τέταρτου γόνου του Ντούτσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα