Ούτε ο Σάββας Τσιτουρίδης κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές

Σάββας Τσιτουρίδης
Σάββας Τσιτουρίδης EUROKINISSI

Την απόφαση οι Έλληνες Ριζοσπάστες να μην λάβουν μέρος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Τσιτουρίδης, καλώντας τους 9.240 ψηφοφόρους του να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ενότητα των λαών της Ευρώπης, στην κοινωνική δημοκρατία, στην αλληλεγγύη

Οι Έλληνες Ριζοσπάστες δε θα συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών , κ. Σάββας Τσιτουρίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

ADVERTISING

«Ευχαριστούμε τους 9.240 Ελληνίδες και Έλληνες που στις ευρωεκλογές ξεπερνώντας την πόλωση και τις διχαστικές λογικές στήριξαν το νέο εγχείρημα και το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που αξίζουμε στην Ευρώπη που θέλουμε. Η θετική ψήφος τους μας δίνει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουμε την πορεία του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστισμού, που ξεκινήσαμε στις 26 Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης μελετήσαμε και αξιολογήσαμε τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, που διεξήχθη κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, όπως το δικό μας, που έμεινε σταθερά προσηλωμένο στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στη σημαντικότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία του τόπου και του λαού μας. Αυτή ήταν η αποστολή μας.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών και οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μας οδηγούν σήμερα στην απόφαση να μη μετέχουμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση στην κρίση και στην ελεύθερη σκέψη των πολιτών που μας τίμησαν αισθανόμαστε ένα μόνο πολιτικό χρέος. Να τους προτρέψουμε στις εθνικές εκλογές να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στην ενότητα των λαών της ηπείρου μας, στην κοινωνική δημοκρατία, στην αλληλεγγύη, έχουν όραμα, φαντασία και αίσθηση του μέλλοντος. Να επιλέξουν αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σ΄ έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Ευρωεκλογές
SHARE:

24Media Network