Πέτσας: Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων με περιορισμό δαπανών

Πέτσας: Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων με περιορισμό δαπανών

Ο Διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ σημειώνοντας πως δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αύξησε τους μετακλητούς κατά 48% και τους συμβασιούχους κατά 45%.

“Μείωση φόρων με περιορισμό δαπανών, λιτό και αποτελεσματικό κράτος και μεταρρυθμίσεις” είναι συνοπτικά το πρόγραμμα της ΝΔ, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6

Στο ερώτημα τί είδους δαπάνες θα περικοπούν, μίλησε για 1,5 δισ. που θα προκύψει από τα υπουργεία που θα δουν πού υπάρχουν σπατάλες καθώς και από τη βελτίωση των ΔΕΚΟ.

Σημείωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε το 1 προς 5 στο δημόσιο, αν και όπως είπε, αν υπάρχει περιθώριο ο πήχης μπορεί να αλλάξει.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυξήθηκαν οι μετακλητοί κατά 48% και οι συμβασιούχοι κατά 45%, ενώ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με καλύτερες παροχές -κατά τον ίδιο και μικρότερο κόστος.

“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθεί η εταιρία” είπε για τη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για τεράστιο και συστημικό πρόβλημα με την επιχείρηση να έχει ζημίες 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση φόρων και εισφορών, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι στην έγκυρη καταβολή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα