Πηγές ΝΔ για exit poll: Ιστορική νίκη Μητσοτάκη, ανάλογη με το 1981

Πηγές ΝΔ για exit poll: Ιστορική νίκη Μητσοτάκη, ανάλογη με το 1981
Τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Το γεγονός ότι εάν επιβεβαιωθούν τα exit poll, η ΝΔ θα έχει πετύχει μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες της Μεταπολίτευσης, καθώς ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981. Δήλωναν ότι δέχονται το αποτέλεσμα με ικανοποίηση, αλλά όχι έπαρση και πως αποτελεί θετική ψήφο στη ΝΔ όχι μόνο αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκαναν λόγο πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των exit polls. Και σημείωναν ότι εάν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981.

Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ, κατά τους γαλάζιους παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας. “Η νίκη αυτή προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια”, εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές. “Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων”, προσέθεταν.

“Το σημερινό αποτέλεσμα προφανώς αποτυπώνει το στοιχείο της αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αποτελεί κυρίως θετική ψήφο για τη ΝΔ. Διότι μπορεί μεν στις ευρωεκλογές οι πολίτες να αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση, αλλά σήμερα -όπως έλεγε και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- οι Έλληνες ψήφισαν για την ζωή τους. Και επέλεξαν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ που θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Ένα σχέδιο με λιγότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους” έλεγαν επίσης οι ίδιες πηγές.

“Η σημερινή ιστορική νίκη δημιουργεί βέβαια προσδοκίες, αλλά  αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες. Το υποδεχόμαστε με ικανοποίηση, αλλά χωρίς καμία απολύτως έπαρση. Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη ΝΔ. Αυτό μας γεμίζει ευθύνη και αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας: “Ενωμένοι μπορούμε”. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι θα δημιουργήσουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα” προσέθεταν και κατέληγαν:

“Η Ελλάδα μπαίνει  σήμερα σε μια νέα εποχή. Αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της κρίσης και όσα την σημάδεψαν. Την ένταση, την διχαστική ρητορική, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο. Από σήμερα η πατρίδα μας περνά σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Είμαστε στο ξημέρωμα μιας πιο φωτεινής Ελλάδας. Και με σκληρή δουλειά θα κάνουμε ο,τι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων.”

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της  Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα