ΣΥΡΙΖΑ: “Νέα παραδοχή της ΝΔ στην Κομισιόν πως το πρόγραμμά της προβλέπει μείωση δαπανών”

ΣΥΡΙΖΑ: “Νέα παραδοχή της ΝΔ στην Κομισιόν πως το πρόγραμμά της προβλέπει μείωση δαπανών”
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

"Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με τις ψευδείς εξαγγελίες του είναι να λάβει λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ανεξέλεγκτα, ασύδοτα και χωρίς να λογοδοτεί πουθενά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας”, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο στη 2η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “η αύξηση των (ονομαστικών) δημοσίων δαπανών αναμένεται υποτονική και οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:

“Καθημερινά αποκαλύπτεται η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ.

Αφού οι κ. Σκυλακάκης και Σκέρτσος αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να προσθέσει άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει την επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, στη 2η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας που δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου αναφέρεται ότι «παρά τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του μισθολογίου του δημοσίου το 2024, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 0.2% του ΑΕΠ, η αύξηση των (ονομαστικών) δημοσίων δαπανών αναμένεται υποτονική και οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους».

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπως η ίδια εξάλλου το παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει: μείωση των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία και σχολεία, καμία νέα πρόσληψη στο ΕΣΥ, πάρα μόνο αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται και οριακή αύξηση μόλις 1% των πραγματικών μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην επόμενη τετραετία. Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα της ΝΔ.

Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με τις ψευδείς εξαγγελίες του είναι να λάβει λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ανεξέλεγκτα, ασύδοτα και χωρίς να λογοδοτεί πουθενά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα