Σκέρτσος: Δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά – Δεν θα πάμε μπροστά με εταίρο το ΠΑΣΟΚ

Σκέρτσος: Δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά – Δεν θα πάμε μπροστά με εταίρο το ΠΑΣΟΚ
INTIME

Τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ στις 21 Μαΐου απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με νέες επιθέσεις κατά Ανδρουλάκη 

Σε ακόμη πιο σκληρή γραμμή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσον αφορά στο ερώτημα των συνεργασιών, κινείται πλέον το Μαξίμου.

“Η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι μία αυτοδύναμη, σταθερή, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης και την εντολή που θα δώσουν οι πολίτες”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ερωτηθείς από το NEWS 24/7 εάν στις εκλογές της 21ης Μαϊου θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με “γαλάζιο” κορμό.

Στη συνέχεια όμως, ανέβασε τους τόνους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

“Η θέση μας είναι ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά με αυτοδύναμη κυβέρνηση, για αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες”, επανέλαβε ειδικότερα ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε:

“Δεν αρκεί να βγαίνουν κάποια κουκιά και νούμερα. Υπάρχει και ο παράγοντας της σύνθεσης της κυβέρνησης. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δε συνεργάζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Και δεύτερον υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η χώρα να έχει παίκτες αρνησικυρίας μέσα στην κυβέρνηση”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε όμως να αποφύγει να δηλώσει εκείνος ευθέως εκ μέρους του Μαξίμου ότι η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί σε καμία περίπτωση, ώστε να αποφύγει την κριτική από το ΠΑΣΟΚ.

“Ο πρωθυπουργός λειτουργεί θεσμικά με βάση τις επιταγές του Συντάγματος. Θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή και με βάση το αποτέλεσμα θα πάρει τις αποφάσεις του. Δε χρειάζεται να το υπεραναλύουμε”, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος, εξηγώντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την επομένη των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 τι σημαίνει η αναφορά του πρωθυπουργού πως η ΝΔ έχει διαφορές “με το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη” και εάν με αλλαγή ηγεσίας, θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Κίνημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως κινήθηκε… διπλωματικά.

Υπενθύμισε ειδικότερα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει τον ΕΦΚΑ, που όπως τόνισε έχει οδηγήσει στην απονομή συντάξεων σε δύο μήνες, καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, και διερωτήθηκε ρητορικά:

Θεωρείτε ότι με έναν τέτοιο συνεταίρο μπορούμε να πάμε μπροστά και να απαντησουμε στα προβλήματα της κοινωνίας;”

Όσον αφορά στο ερώτημα εάν ο κ.Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα και σε τρίτες κάλπες εφόσον ούτε στις δεύτερες εκλογές έχει αυτοδυναμία και εφόσον απορρίπτει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκέρτσος απάντησε χιουμοριστικά: “Εδώ δεν έχουμε πάει ακόμη στην πρώτη κάλπη”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα