Σκέρτσος: “Μόνο η ΝΔ ξέρει πώς να φέρει τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα”

Διαβάζεται σε 4'
Σκέρτσος: “Μόνο η ΝΔ ξέρει πώς να φέρει τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα”
Ο Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παραλλήλισε τους φόρους και τους επενδυτές με αυγά και κότες, για να υποστηρίξει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες αλλά μισούν τις κότες”.

Με μεταφορές για… αυγά, ομελέτες και κότες, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, εξαπέλυσε νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία.

Ο κ. Σκέρτσος κατηγόρησε ειδικότερα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για “φορομανία και σοσιαλμανία” – λησμονώντας προφανώς ότι ο δεύτερος όρος είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή – και παραλλήλισε τους φόρους και τις επιχειρήσεις ή τους επενδυτές, με αυγά και κότες αντίστοιχα.

Υποστήριξε ειδικότερα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες αλλά μισούν τις κότες που τα κάνουν” και πρόσθεσε: “Εμείς είμαστε η μόνη δύναμη που ξέρουμε πως να φέρουομε τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα, η μόνη δύναμη που ξέρει να σπάει αυγά και να κάνει ομελέτα”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ προειδοποίησε μάλιστα ότι οι επενδύσεις μπορούν να φύγουν σε άλλες χώρες, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η υψηλή φορολογία έχει ως παρενέργεια τη φοροδιαφυγή και άρα μειωμένα δημόσια έσοδα, αλλά και την αύξηση τιμών γιατί οι υψηλοί φόροι μετακυλίονται στις τελικές τιμές καταναλωτή.

“Αντί το ΠΑΣΟΚ να σύρει το ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό, σύρεται ο κ. Ανδρουλάκης από τον κ.Τσίπρα στο σουρεαλισμό”, σχολίασε ο κ.Σκέρτσος και πρόσθεσε: “Τους αφήνουμε να διαγκωνίζονται ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε επίσης ότι οι δηλώσεις του πως η μείωση του ΦΠΑ θα ευνοούσε τους πλούσιους “έχουν διαστρεβλωθεί πλήρως”, όπως και οι αντίστοιχες δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από έμμεσους φόρους προέρχεται από την ανώτερη οικονομικά τάξη.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ πρέπει να έχει εξασφαλισμένα δημοσιονομικά αντίμετρα, καθώς όπως επισήμανε στοιχίζει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ η μείωση του ΦΠΑ και άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

“Οι πολιτικές δυνάμεις που μας λένε ότι θα τα μειώσουν, ας μας πουν ποιους φόρους θα αυξήσουν, σε ποιες επιχειρήσεις και για ποιο χρόνο για να έχουμε αποτέλεσμα”, δήλωσε.

Επικαλέστηκε επίσης ότι σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία που έγινε μείωση ΦΠΑ, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η μείωση των τιμών, καταλήγοντας ότι: “Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν μιλούν για μείωση του ΦΠΑ πρέπει να απαντούν σε αυτές τις δύο πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις. Όλα τα άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.”

Ο κ. Σκέρτσος απέφυγε πάντως να σχολιάσει ευθέως την παραδοχή του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, τουλάχιστον όχι χωρίς τη συναίνεση τους.

“Αυτό που κάναμε ήταν να μετρήσουμε με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ το κόστος των μέτρων που μπορούσαν να κοστολογηθούν – διότι δεν ισχύει αυτό για το σύνολο των προγραμμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – και αυτό που βγήκε ως αποτέλεσμα ήταν ότι κοστίζει 83 δισ την τετραετία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 45 δισ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ”, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης “αφού ήρθαν στα λόγια μας” να καταθέσουν τα ίδια το πρόγραμμά τους στο ΓΛΚ.

Όσον αφορά στην άρνηση της ΝΔ για τηλεοπτική μονομαχία Κυριάκου Μητσοτάκη- Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκέρτσος επικαλέστηκε ότι με βάση το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, δεν τίθεται θέμα ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές, αλλά μόνο εάν θα κυβερνήσει αυτοδύναμο.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συζήτησης για μία ενδεχόμενη πολιτική συμφωνία η οποία θα περιελάμβανε και την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το ΓΛΚ.

Όμως, η ΝΔ προσπερνά τις σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου της για debate με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να συσπειρώσει τη βάση της τονίζοντας ότι οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα