Σπηλιωτόπουλος: "Υποχρέωση όλων μας η παρουσία στο προσκλητήριο κατά της ακροδεξιάς"

O Άρης Σπηλιωτόπουλος σε εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2014
O Άρης Σπηλιωτόπουλος σε εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2014 EUROKINISSI

"Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το ενδιαφέρον και ο εκνευρισμός" δήλωσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή αναφερόμενος στα περί προσκλητηρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το ενδιαφέρον κι ο εκνευρισμός για τις δηλώσεις μου, ανέφερε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μία μέρα μετά τη δήλωσή του ότι τον αφορά το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, όσοι αντιδρούν, δεν είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία όταν ήμουν εκπρόσωπος της ΝΔ, και είχα πει “όχι” στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ούτε όταν υπέγραψα ως βουλευτής με τη Μαρία Δαμανάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου την πρόταση για αποποινικοποίηση της χρήσης μαλακών ναρκωτικών.

Δεν άλλαξα απόψεις, ήμουν, είμαι και ανήκω στον μεσαίο χώρο, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι σε ένα μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και στην εξάπλωσή της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οφείλουμε να είμαστε συσπειρωμένοι και να δηλώνουμε παρόντες.

“Είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε παρουσία σε αυτό το προσκλητήριο, δεν έχει τη σημασία ποιος έχει την πρωτοβουλία”.

Απορώ γιατί κάποιοι δείχνουν εκνευρισμό, εκτός αν όσοι ενοχλούνται αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να είναι στην άλλη πλευρά, τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. “Αν είναι ακροδεξιοί και είμαι μεταμφιεσμένοι σε άλλα κόμματα είναι πρόβλημά τους, πρόσθεσε”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η ΝΔ έχει ξεφύγει από το μεσαίο χώρο του Καραμανλή, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε ότι η ΝΔ επιχειρεί να απευθυνθεί στον μεσαίο χώρο αλλά υπάρχουν και ακραίες φωνές που ευτυχώς είναι μειοψηφία.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας είπε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του και συμπλήρωσε ότι “ήταν άκομψο από τη ΝΔ που δεν μου κοινοποίησε ότι μετά από εμένα θα ήταν ο Μπακογιάννης υποψήφιος”.

“Εγώ δεν έχω αλλάξει απόψεις, παραμένω στον μεσαίο χώρο” είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν του έχει γίνει καμία κρούση από κανέναν κι ότι δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με κανέναν.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν κέντρα στη ΝΔ που θέλουν να εξοντώσουν την καραμανλική φρουρά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε: “Εγώ έτσι αισθάνομαι. Και μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί εγώ υπήρξα εκπρόσωπος του κόμματος, γιατί υπήρξα υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, στενός συνεργάτης του Καραμανλή, ο αρχιτέκτονας μαζί με τον Γιάννη τον Λούλη του μεσαίου χώρου που έφερε την εξουσία στη ΝΔ και δεν αντιλαμβάνομαι από διάφορους δημοσιογράφους που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή και την αριστερά, σήμερα αυτό τον όψιμο εκνευρισμό που δείχνουν σε διάφορα άλλα στελέχη που δεν ανήκουν ας πούμε στο σημερινό περιβάλλον".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπηλιωτόπουλος: Το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά οποιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία

SHARE:

24Media Network