Στα πόδια του Γιώργου Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ

Στα πόδια του Γιώργου Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Ευρωκίνηση

Από τον πρόεδρο του κόμματος μέχρι στελέχη και βουλευτές, φρενίτιδα επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου

Μετά την προσωπική επιστολή-παράκληση Σκανδαλίδη προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και την κατ’ ιδίαν συνάντηση έξι στελεχών του ΠΑΣΟΚ μαζί του αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία, οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη πληθαίνουν με στόχο να πιέσουν τον πρώην πρωθυπουργό να αναιρέσει την – κατά τα φαινόμενα ειλημμένη – απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα. 

Βενιζέλος: “Περιμένω τον κ. Παπανδρέου να στρατευτεί στα ψηφοδέλτιά μας”

Meeting of the Democratic Front of PASOK, in Athens, Dec. 18, 2014 / , , 18 , 2014 Nick Paleologos / SOOC

 

Πρώτος ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχέθηκε ακόμη και θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στον πρώην πρωθυπουργό καλώντας τον να συστρατευθεί με το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές: “Εγώ περιμένω τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί σε ένα καθήκον, το οποίο είναι αυτονόητο ιδίως για ένα πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που φέρει και το όνομα Παπανδρέου: να στρατευτεί στα ψηφοδέλτιά μας όπου θέλει, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε οποιαδήποτε Περιφέρεια και να συμβάλλει σε ένα Συνέδριο μετεκλογικά, το οποίο να είναι ουσιαστικό και ανανεωτικό”.

Δημήτρης Καρύδης: “Στρατηγική Παπανδρέου η σημερινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ”

Πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 32 στελέχη-βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη των κινήσεων της Κεντροαριστεράς και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ελιάς, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Ευρωκίνηση

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε πως “τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη με ιστορία και μεγάλη προσφορά στην παράταξη, έχουν τοποθετηθεί πολύ ανοιχτά και καθαρά ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα, η συσπείρωση και να μην πάμε σε διαχωρισμούς και σε δημιουργία νέων κομμάτων, τα οποία οδηγούν σε διάσπαση το κίνημα” και συμπλήρωσε: “Πολιτικά, δεν υπάρχει αντικείμενο που επί της ουσίας να διαχωρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ από αυτή του κ. Παπανδρέου. Άλλωστε πήγαμε σε αυτή τη στρατηγική με Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή τη στρατηγική ακολουθούμε και τώρα για να φύγει η χώρα από τα μνημόνια και να αφήσει πίσω την οικονομική κρίση”.

Γιάννης Σγουρός: “Δρόμος μαρτυρίου, αν το ΠΑΣΟΚ δεν πορευτεί ενωμένο προς την κάλπη”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΤΗ 15Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΔΝΑ (EUROKINISSI/STUDIO KOMINIS) Eurokinissi

 

Και ο πρώην Νομάρχης Αττικής όμως, Γιάννης Σγουρός, επιστρέφοντας στο πολιτικό του χώρο (θυμίζουμε πως είχε δηλώσει ανεξάρτητος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου) έκανε δήλωση στήριξης για την ενότητα. “Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πορευτεί διαιρεμένο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να στείλει το λάθος μήνυμα ότι η μάχη είναι για τα ιμάτια του κόμματος και όχι για το καλό της πατρίδας” σημείωσε ο κύριος Σγουρός. “Ο καταστροφικός κύκλος της εσωστρέφειας και των κομματικών στρατών που άνοιξε το 2007 πρέπει επιτέλους να κλείσει και το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σελίδα, εάν θέλει να υπάρχει και στο μέλλον. Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πορευτεί ενωμένο προς την κάλπη, ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δρόμος μαρτυρίου (=Via Dolorosa)”. κατέληξε στη δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Γιάννης Καψής: “Να μη διασπάσει κανείς το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο γιός του ιδρυτή του”

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα εργασιών του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο ιρήνης και Φιλίας το Σάββατο 2 αρτίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

 

Στην μάχη του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου επιστρατεύτηκε και το ιστορικό στέλεχος του κινήματος και δημοσιογράφος Γιάννης Καψής, σε μια δήλωση με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Καψής δήλωσε: “Στις  κρίσιμες  αυτές  στιγμές για  το  ΠΑΣΟΚ  και για τη χώρα μου έρχονται  στον νου  τα  λόγια  του  ιδρυτού  του, του Ανδρέα Παπανδρέου, προς  τον γιό  του Γιώργο  «.δεν  φτιάξαμε  ένα κόμμα  για  καρέκλες  και οφίκια. Φτιάξαμε  ένα  κίνημα  που  θα  ζήσει για  πολλά.., πολλά..πολλά  χρόνια»” και συμπλήρωσε: “Της  κείνου ρήμασι πειθόμενος  απευθύνω  υστάτη  έκκληση  να μη διασπάσει κανείς το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο γιός του ιδρυτή του. Βαριά η  ευθύνη όλων μας απέναντι  στην Ιστορία”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα