Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης – Έμφαση στο περιβάλλον 

Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης – Έμφαση στο περιβάλλον 
Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Από το Κερατσίνι χθες στον Υμηττό σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ αφενός έστειλε ένα μήνυμα ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, αφετέρου στη λογική των θεματικών εστιάζει στα ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Θεματικές εκδηλώσεις και όχι τις παραδοσιακές ανοιχτές συγκεντρώσεις έχει επιλέξει σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες βρέθηκε στο Κερατσίνι, θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοτικούς άρχοντες από όποιο χώρο και εάν προέρχονται και σήμερα το απόγευμα θα παραστεί σε δράση για τον Υμηττό με εθελοντές πυροσβέστες, με στόχο να εστιάσει στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Η ΝΔ ήδη τροποποίησε για τη σημερινή ημέρα περιβάλλοντος το σήμα της, το οποίο συνόδευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μήνυμα: “Κάθε πράξη προστασίας του περιβάλλοντος είναι μία πράξη αγάπης προς τη φύση και ευθύνης προς την επόμενη γενιά. Δεν μας ανήκει το περιβάλλον στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε. Είμαστε απλά θεματοφύλακες του. Ας το παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο.”

 

Ο κ. Μητσοτάκης στις 7:30 μμ θα παραστεί σε εκδήλωση των γραμματειών Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ με τίτλο “Υμηττός- Γινόμαστε εθελοντές” και από εκεί αναμένεται να αναφερθεί στην προστασία του περιβάλλοντος, την αντιπυρική περίοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ τα  γραφεία της ΝΔ διακρίθηκαν με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED, αφού η λειτουργία του κτιρίου γίνεται με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου δόμησης και στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση.

Μητσοτάκης στο Κερατσίνι: “Θα είμαι στο πλευρό όλων των δημάρχων ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης”

Το μήνυμα ότι την επομένη των εκλογών δεν υπάρχουν «οι δικοί μας και οι δικοί σας» έστειλε εν τω μεταξύ από το Κερατσίνι ο κ.Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε χθες τη γειτονιά του Πειραιά, κάνοντας την πρώτη του στάση στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο οποίο τον υποδέχθηκε ο νεοκλεγείς Δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Βρεττάκος.

Ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε η πρώτη επίσκεψή του μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι σε έναν Δήμαρχο ο οποίος δεν εκλέχθηκε υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να σηματοδοτήσει με αυτόν τον τρόπο την δέσμευσή του -εφόσον οι πολίτες τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους στις εθνικές εκλογές- να συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τον κ. Βρεττάκο για τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο, αλλά και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. «Την επόμενη μέρα, ειδικά για μεγάλα έργα τα οποία χρειάζονται και τη σφραγίδα του κράτους, εμείς θα είμαστε αρωγοί», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Βρεττάκο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε από κοινού με τον κ. Βρεττάκο την περιοχή των Λιπασμάτων, στην οποία ήδη εκτελούνται έργα ανάπλασης, με στόχο να αποτελεί σύντομα έναν πόλο έλξης για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε τους δρόμους του Κερατσινίου και συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν τα παράπονα που έχουν από την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι μπορούν να αλλάξουν. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, ένας εξ αυτών του είπε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχει «πολλή δουλειά για μας για να δημιουργήσουμε δουλειές για όλους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα