Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου το μεσημέρι, με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Leader of the Syriza party Alexis Tsipras delivers a speech after SYRIZA`s victory at the general election in Athens, Greece, September 20, 2015
Leader of the Syriza party Alexis Tsipras delivers a speech after SYRIZA`s victory at the general election in Athens, Greece, September 20, 2015 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στη δεύτερη συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης των δύο εταίρων

Με τον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Αντικείμενο της συζήτησης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που επίσημα θα ανακοινωθεί αύριο, και η συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε αυτή.

Φέρεται ως πιθανότερο ο κ.Καμμένος να κρατήσει το υπουργείο Άμυνας και να κρατήσει συνολικά έξι θέσεις στην κυβέρνηση όπως και πριν. Ερωτηματικό παραμένουν μέχρι στιγμής τα πρόσωπα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως είχε υποσχεθεί προεκλογικά στη Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία εκ παραδρομής δεν ήταν υποψήφια, ότι θα τη συμπεριελάμβανε στην κυβέρνηση.

Άλλωστε οι ΑΝΕΛ είχαν αποδειχθεί η πλέον συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα από τις δύο της συγκυβέρνησης στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όταν είχε έρθει η ώρα ψήφισης της συμφωνίας και των μέτρων, ενώ κατάφεραν για άλλη μία φορά να διαψεύσουν τις δημοσκοπικές προβλέψεις και να μπουν στη Βουλή, γλυτώνοντας τον κ.Τσίπρα από την ανάγκη αναζήτησης εταίρων στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως το Ποτάμι.

Ο κ.Καμμένος και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος από χθες το βράδυ βάλλουν κατά των δημοσκόπων, που τους έφεραν οριακά να μην πιάνουν το 3%.

(πηγή φωτογραφίας: sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network