Τα μηνύματα Ανδρουλάκη για την Κεντροαριστερά

Διαβάζεται σε 4'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Aris Oikonomou / SOOC

Πού βασίζεται ο οδικός χάρτης του ΠΑΣΟΚ για την μετεκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έναν μετεκλογικό «οδικό χάρτη» για τον συντονισμό των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που οδηγεί σε απτά αποτελέσματα προκρίνει το ΠΑΣΟΚ όπως φάνηκε από την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται εξαιρετικά πρόθυμο να αντιπαραβάλλει το σχέδιο αυτό με την ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη για το ζήτημα, την οποία αποτιμά ως κενή περιεχομένου.

Ενώνουμε περισσότερους

«Θα μπορέσουμε να ενώσουμε περισσότερους» είναι το μότο που κυριαρχεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Παρά το γεγονός πως τις επόμενες εβδομάδες η προτεραιότητες αφορούν τις εκλογές και την μέγιστη δυνατή συσπείρωση-διεύρυνση του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ πάντως μετεκλογικά σκοπεύει να αναλάβει ενωτικές πρωτοβουλίες που – όπως τονίζεται- θα είναι «στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο». Με όρους οι οποίοι θα είναι προγραμματικοί, ιδεολογικοί και στο έδαφος της προόδου.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, παρουσιάζει ένα πολύ συγκεκριμένο υπόδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται το ζήτημα της ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων, το οποίο μάλιστα είχε και νικηφόρο αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι άλλο από την «μάχη της Αθήνας» που ολοκληρώθηκε με την νίκη του Χάρη Δούκα έναντι του Κώστα Μπακογιάννη. Όπως επισημαίνεται ο λόγος της επιτυχίας του εγχειρήματος δεν ήταν άλλος από το ότι οι συμπράξεις έγιναν με έντιμο τρόπο σε προγραμματική βάση και το κυριότερο διέθεταν «κοινωνική ρίζα».

Με βάση τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως έχει δυνατότητα της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης δυνάμεων. Σε αντίθεση με τις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη που όπως αναφέρεται οδηγούν σε ένα … «άδειο τραπέζι». Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε σκωπτικά την φράση του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με την οποία δεν θα τον πάρει τηλέφωνο προεκλογικά λέγοντας πως …δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί!

Η συνέντευξη Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε χθεσινή του συνέντευξη αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία: Την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των ηχογραφήσεων στο δυστύχημα των Τεμπών. Εκεί όπου η Χαριλάου Τρικούπη είχε καταγγείλει την ναρκοθέτηση της πρωτοβουλίας από τον Στέφανο Κασσελάκη όπου αρχικά είχε μιλήσει για «εκλογές με διεθνείς παρατηρητές» και στην συνέχεια για «κοκορομαχία».

Όπως σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης «Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες». Επισήμανε μάλιστα ότι «εμείς όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε, συγκρουόμαστε παραγωγικά και νικηφόρα. Όταν χρειάζεται να συναινέσουμε, συναινούμε λογικά με τις αξίες μας».

Από το «ραντάρ» του ΠΑΣΟΚ δεν ξεφεύγουν και «μεταγραφές» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Κουμουνδούρου με τελευταίο παράδειγμα αυτό του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Στην Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι πρόκειται για ώσμωση με την «καραμανλική δεξιά» σημειώνοντας πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά έχει ξεκαθαρίσει την θέση της για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στην χρεοκοπία της χώρας.

Επιλογή

Για τους παραπάνω λόγους το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη είναι ο αντίπαλος που επιλέγει η κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης «ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. Σήμερα στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο».

Επίσης, έθεσε και το εξής ερώτημα: «Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ , αν ήμουν  η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια από αυτό το στούντιο ότι θα δείξει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα; Αν είχα γράψει σειρά άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υποστήριζα ότι είμαι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι του, νομίζω θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα