Τι θα γίνει με το υπουργείο Παιδείας και τις πανελλαδικές

Τι θα γίνει με το υπουργείο Παιδείας και τις πανελλαδικές
Νίκη Κεραμέως sooc

Ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε ότι λογικό και σωστό είναι να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας ώστε να μην επηρεαστούν από τις εκλογές

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ώστε να μην υπάρξει θέμα με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, ρωτήθηκε στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε “λογικό και σωστό οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας”, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης όταν έρθει η ώρα. Στη συνέχεια πάντως διευκρινιζόταν ότι δεν εννοούσε πως θα παραμείνει στο πόσο αυτό η κ. Κεραμέως, αλλά ότι θα είναι ένα πρόσωπο καθόλη τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων, ανεξαρτήτως των πρώτων εκλογών, μετά τις οποιες θα πρέπει να προκύψει νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαϊου και οι δεύτερες το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για τα γενικά λύκεια οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου 2023. Για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2023 ως τις 16 Ιουνίου 2023.

Οι πρώτες εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε και θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον από τις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής δεν προκύψει κυβέρνηση, απαιτείται ένα διάστημα περίπου 12 ημερών για τις διερευνητικές επαφές (κάθε κόμμα μπορεί να κρατήσει την εντολή τρεις ημέρες), τη διάλυση της Βουλής και τον ορισμό νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης και από εκεί και πέρα το ελάχιστο 21 και το πολύ 30 ημέρες για τις νέες εκλογές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα