Το Μαξίμου βλέπει ακόμη και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με… Βελόπουλο 

Το Μαξίμου βλέπει ακόμη και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με… Βελόπουλο 
Ο Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

Με το αφήγημα περί “κυβέρνησης ηττημένων”, ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να μαζέψει τη βάση της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα ο Γ. Οικονόμου λάνσαρε και νέο σενάριο.

Το αφήγημα “περί κυβέρνησης ηττημένων” επαναφέρει το Μαξίμου με αφορμή δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιάννη Δραγασάκη και του Γιώργου Κατρούγκαλου για δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες εκλογές.

Και αυτό καθώς αφενός το Μαξίμου όντως φοβάται την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης στις 21 Μαϊου, αφετέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη χρησιμοποιεί προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και να “μαζέψει” τυχον διαρροές. 

Μετά και τις σχετικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη χθες από την Κέρκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς περί “κυβέρνησης ηττημένων” στο briefing, σχολιασε:

Ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές πει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν οι αριθμοί βγαίνουν, οι αντίπαλοι μας θα επιδώξουν συγκρότηση κυβέρνησης. Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Με τον Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες, τον Ανδρουλάκη που απαιτεί να είναι πρωθυπουργός ο ‘άγνωστος χ’ – ως δικαιολογία γιατί στην πραγματικότητα έχει καταλήξει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού – και φυσικά τον Τσίπρα. Η διαφοροποίηση στο λόγο του κ. Τσίπρα με την παραδοχή αυτής της επιλογής από Τσακαλώτο, Δραγασάκη και Κατρούγκαλο δεν προκαλεί έκπληξη”. 

Ερωτηθείς εάν ισχύει ότι η ΝΔ δεν θα επιδιώξει συνεργασία μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά ο κ.Μητσοτάκης θα επιστρέψει αμέσως τη διερευνητική εντολή, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι: “Αυτή τη στιγμή η μοναδική αξιοπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα εμπεδώσει κλίμα σταθερότητας. Πρακτικά δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης αυτή την ώρα στο τραπέζι”. 

Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει στη χρησιμότητα του συστήματος της απλής αναλογικής σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει η πρώτη πολιτική ύλη. Κατήγγειλε εκ νέου τη σκοπιμότητα και υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε όπως σημείωσε δύο φορές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και έφερε την απλή αναλογική για να ναρκοθετήσει την πολιτική σταθερότητα. Και τόνισε: “Διεκδικούμε την εντολή της ελληνικής κοινωνίας για κυβέρνηση ισχυρή, αυτοδύναμη, συμπαγή, που θα ενσωματώσει ιδέες, ανθρώπους, πρόσωπα, ρεύματα πέρα και από το στενό πυρήνα της ΝΔ”, 

Ο κ. Οικονόμου άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι και ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο Πάνος Καμμένος. 

Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, είπε ειδικότερα: “Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση. Στόχος του αν δεν κάνω λάθος παραμένει η έξοδος από την ΕΕ και η ήττα παγκόμιου καπιταλισμού. Η λαϊκιστική δεξιά προφανώς και θα μπορύσε να συνεργαστεί ξανά με το ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιφυλάξεις για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τα επιτεύγματα της επιστήμης. Ο Βαρουφάκης θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ο Ανδρουλάκης καλεί την κοινωνία να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Και ο Τσίπρας είπε μην κοιτάτε τι λέμε προεκλογικά, πολλά πράγματα δεν έχουν καμία αξία μετά τις εκλογές”. 

Ο κ. Οικονόμου συνεπώς σχολίασε: “Αν από αυτά βγάζει κανείς άκρη για το ποια η εναλλατική πρόταση… ο λαός θα το κρίνει”. 

Σημειωτέον ότι εν τω μεταξύ κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη προσεγγίσει βουλευτές της Ελληνικής Λύσης προτείνοντας τους μετά τις δεύτερες εκλογές να “αποστατήσουν” προς τη ΝΔ εφόσον θα λείπουν λίγες έδρες για αυτοδυναμία, τα οποία οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βέβαια διαψεύδουν. 

Στο ερώτημα πάντως εάν η ΝΔ μετά τις δεύτερες εκλογές θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον κ.Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει ευθέως: “Έχουμε μπροστά μας μία αναμέτρηση, αυτή της 21ης Μαιου. Αυτή ειναι η κάλπη που έχουμε μπροστά μας. Οι αριθμητικοί υπολογισμοί είναι το λιγότερο”.

Κληθείς δε να σχολιάσει το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: “Η αξιοπιστία Τσίπρα είναι μηδενική είτε απευθύνεται σε κεντροδεξιούς, είτε σε κεντρώους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα