Τσίπρας από τη Λειβαδιά: Η συμμαχία της διαπλοκής καραδοκεί να κάνει πράξη το σχέδιο της παρένθεσης

Στιγμιότυπο από την κεντρική πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω,όπου πραγματοποιείται προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την κεντρική πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω,όπου πραγματοποιείται προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη Λειβαδιά μίλησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το διακύβευμα, σύμφωνα με εκείνον, των εκλογών που δεν είναι άλλο από την "παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο"

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Λειβαδιά, τονίζοντας ότι «στις 20 του Σεπτέμβρη, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ή την παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο, με σταθερότητα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη, που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά διαπλοκής, της ΝΔ και του Ευάγγελου Μειμαράκη προσωπικά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συμμαχία της διαπλοκής και της διαφθοράς καραδοκεί να κάνει πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό της παρένθεσης . Και να ξανάρθει στην εξουσία να πάρει τη ρεβάνς από έναν ελληνικό λαό, ο οποίος, στις 25 Γενάρη, τόλμησε και την αποκαθήλωσε». Αλλά με την προσπάθειά της αυτή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο το κατεστημένο του χθες, θέτει το πραγματικό δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης στις 20 Σεπτέμβρη:

«Ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Ποιον εμπιστεύεστε να κυβερνήσει; Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία; Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας; Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, που είμαστε η μοναδική εγγύηση ότι δε θα αφεθούν στη τύχη τους οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι».

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό 90 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα. Αυτοί, πρόσθεσε, «που χρέωσαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δισ. χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη». Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δισ. ευρώ ενώ, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία γλυτώνει κατά 20 δισ. σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγεννη πλεονάσματα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, ισονομίας και δικαιοσύνης, ανασύνταξης του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος, η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση. Οικονομικά, κοινωνικά, διεθνώς, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νέου μνημονίου για να υπογραμμίσει ότι «αυτός είναι ο δρόμος που ανοίξαμε με πολύ αγώνα και καλούμαστε να βαδίσουμε παρά τις δυσκολίες».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα βασικά σημεία της απογευματινής δήλωσής του, επικρίνοντας και πάλι τη ΝΔ για την πολιτική της , σημειώνοντας ότι «η ΝΔ είναι υπόλογος και όχι τιμητής».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ με τον μικρό Αλέξη που έσπασε το αριστερό του χέρι

Σε μη εκλόγιμη θέση ο Αλέξης Μητρόπουλος στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network