Τσίπρας καλεί Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ και η ΝΔ δίνει ραντεβού στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσημο αίτημα μέσω επιστολής. Η ΝΔ απαντά πως τριήμερο ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, στην οποία θα μετατραπεί η μομφή κατά Πολάκη.

Επιστολή προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, απέστειλε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην επιστολή, η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

«Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

Προς την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ,

κ. Σοφία Ζαχαράκη

Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε. αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

Με τιμή,

Ράνια Σβίγκου

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»

Η ΝΔ επιμένει: Ραντεβού στη Βουλή

Τριήμερο ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή μετά την μετατροπή της πρότασης μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης, απαντά η Νέα Δημοκρατία, απορρίπτοντας ουσιαστικά το αίτημα διεξαγωγής τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και εστιάζοντας στην κοινοβουλευτική μάχη.

Η πλήρης απάντηση της κ.Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Αγαπητή κ. Σβίγκου, 

Όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ : Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της βουλής.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας τη Μεγάλη Εβδομάδα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την προαναγγελία της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είχε πει: « Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα, πάρτε το ντιμπέιτ εδώ και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χθες στον Ant1 είχε απαντήσει στην πρόκληση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ, λέγοντας πως εάν ο κ. Τσίπρας θέλει ντιμπέιτ αυτό θα γίνει στη Βουλή και δε θα είναι το πρώτο, σημειώνοντας «μέτρησα καμία 40αριά αντιπαραθέσεις στη Βουλή». Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε άλλωστε ότι τα ντιμπέιτ γίνονται αφού κλείσει η Βουλή μετά την προκήρυξη εκλογών και σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης: «Θα έχουμε τρεις μέρες αντιπαράθεση, δε φαντάζομαι να τον προβληματίζει εκτός αν αισθάνεται άβολα. Επιλέγει να μιλά όταν δεν είμαι εγώ εκεί, όταν είμαι επιλέγει να με αποφεύγει».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά του να είναι ο πρώτος αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνείται επανειλημμένως να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Μητσοτάκης, Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές
SHARE: