Τσίπρας: Θα διασφαλίσουμε μια πορεία για τους πολλούς ή θα επιστρέψουμε στα παλιά;

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Οι πολίτες καλούνται να διακηρύξουν με τη ψήφο τους ποιά Ελλάδα και ποιά Ευρώπη θέλουν, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός.

«Θα διασφαλίσουμε μια πορεία για τους πολλούς, που έχει αρχίσει; 'Η θα επιστρέψουμε στα παλιά, καλά και συμφέροντα, για όσους μας οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια και στην κοινωνική τραγωδία;»: το ερώτημα-δίλημμα θέτει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη σαββατιάτικη Εφημερίδα των Συντακτών, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.

«Οι πολίτες καλούνται να διακηρύξουν με την ψήφο τους ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν…», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Τσίπρας.

Ενώ για τις σχέσεις με τον Β. Μαρινάκη απαντά: «Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μαρινάκης, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ο κόσμος τι επιδιώκει και γιατί. Θα έλεγα μάλιστα ότι ως πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. δικαιούται από τον νόμο και διακαναλική πριν από τις εκλογές...».

Ο πρωθυπουργός μιλάει ακόμη στη συνέντευξης του αναλυτικά για το διακύβευμα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αφήγημα της Ν.Δ., την επόμενη μέρα των εκλογών, τις απειλές της αντιπολίτευσης για ειδικά δικαστήρια, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τις διακοπές του και το ηθικό πλεονέκτημα, το καλοκαίρι της διαπραγμάτευσης του 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Η 26η Μαΐου, η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία

Α. Τσίπρας: "Αυτή τη μέρα δεν ξεχνάμε το Ζακ και όλα τα άλλα θύματα του μίσους"

Die Welt: Ο Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες

SHARE: