Τσίπρας: Την Κυριακή ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ψήφος ακύρωσής τους

Τσίπρας: Την Κυριακή ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ψήφος ακύρωσής τους
Α. Τσίπρας AP

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται -ό,τι και να του λένε οι πολιτικοί

“Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΝΤ1”.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται -ότι και να του λένε οι πολιτικοί- αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, την Κυριακή ο λαός θα δώσει είτε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, είτε ψήφο ακύρωσής τους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η Κυβέρνηση μειώνει ουσιαστικά τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αξιοποιώντας το “μαξιλάρι” των διαθέσιμων του Δημοσίου, ώστε να δοθεί το πακέτο παροχών και να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια».

«Αίμα το ένα, αίμα και το άλλο», σχολίασε αναφορικά με την προέλευση του ταμειακού αποθέματος του Δημοσίου, επισημαίνοντας «σημασία έχει πως το αξιοποιείς. Εμείς καταφέραμε να πιάσουμε και τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε περίσσευμα, το οποίο μοιράζαμε στο τέλος του χρόνου». «Ήταν μια σπουδαία μεταρρύθμιση», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό με τον «νόμο Κατρούγκαλου», λέγοντας ότι σταδιακά διορθώθηκε μια σημαντική αδικία, σε ότι αφορά τις υψηλές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Περιορίσαμε την σπατάλη και εξορθολογίσαμε τις εισφορές. Είχαμε χαμηλότερες εισφορές για το 87% των ελ. επαγγελματιών και των αγροτών με το νέο σύστημα, απέφερε οφέλη το σύστημα με το οποίο έχουμε σημαντικό απόθεμα από το Ασφαλιστικό», είπε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, παραδεχόμενος μεν ότι σημαντικό τμήμα των νέων θέσεων απασχόλησης αφορά θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

«Τρία πράγματα ήταν αυτά που έδωσαν τα πλεονάσματα: η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, η μείωση της ανεργίας και η χρηστή διαχείριση μαζί με την αντιμετώπιση της διαφθοράς όπως πχ. «το πάρτι» στην Υγεία κι όλα αυτά θα τα αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα