ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη σε συμπαράσταση των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ

Διαβάζεται σε 2'
Συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ EUROKINISSI

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από της 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά.

Ενα από τα κύρια αιτήματά της είναι να «πάρει η κυβέρνηση πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης».

Το ραντεβού των εργαζομένων δίνεται στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Η ΓΣΕΕ

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) επίσης βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι στηρίζει και τις αγωνιστικές δράσεις των Εργατικών Κέντρων, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

«Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα