Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: Όσα δεν είπε ο Υπουργός Υγείας

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 72χρονου καρκινοπαθούς από την Κρήτη είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Τι αποκάλυψε στο NEWS 24/7 η κόρη του εκλιπόντος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρέμβασης για την αυτοκτονία του 72χρονου καρκινοπαθούς στην Κρήτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι με τον εκλιπόντα είχε κλειστεί ραντεβού στις 4 Μαρτίου στο οποίο ο ασθενής δεν προσήλθε.

Ο Υπουργός Υγείας δεν είπε όλη την αλήθεια. Σε επικοινωνία που είχε το NEWS 24/7 με την κόρη του εκλιπόντος Σ.Τουρνά έγιναν γνωστά τα εξής:

Πράγματι, το προκαθορισμένο ραντεβού για την πρώτη χημειοθεραπεία ήταν για τις 4 Μαρτίου. Αν βρισκόταν το φάρμακο και το πήγαινε ο ασθενής στο νοσοκομείο. Ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο. 

Η ογκολόγος είχε πει ότι το φάρμακο είναι εξαντλημένο και, αν δεν βρισκόταν, θα έπρεπε να ακυρωθεί το ραντεβού όπως και, αναγκαστικά, έγινε.

Οπως τονίζει η κα T. “την Παρασκευή 1η Μαρτίου μιλούσα με τις γιατρούς του νοσοκομείου και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε ούτε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το βρίσκαμε πουθενά και ακύρωσα το ραντεβού. Τη Δευτέρα 4/3 βρέθηκε ως δια μαγείας το φάρμακο και με πήραν τηλέφωνο στις 10 το πρωί να πάει ο πατέρας μου για χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, είχα φύγει για Ρόδο και ο πατέρας μου ήταν μόνος και καθόλου προετοιμασμένος για να πάει ξαφνικά στο νοσοκομείο”.

Το επόμενο ραντεβού καθορίστηκε για τις 12 Μαρτίου. Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν άντεξε άλλο να υπομένει και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η διάγνωση είχε γίνει τις παραμονές των Χριστουγέννων. Έκτοτε, πέρασαν δυόμισι μήνες χωρίς ο ασθενής να έχει υποβληθεί στην απαραίτητη χημειοθεραπεία.

Θυμίζουμε ότι στην τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί τα εξής: “Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το ΕΣΥ. Δεν είναι ακριβές. Το φάρμακο είναι φθηνό, ήταν σε έλλειψη. Κάναμε παρέμβαση και είχαμε κλείσει ραντεβού στις 4 Μαρτίου και δεν προσήλθε. Μία μικρή αναμονή για εξετάσεις αυτού του είδους υπάρχει πάντα. Σε όλα τα συστήματα υγείας του κόσμου. Πλέον το φάρμακο δεν είναι σε έλλειψη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα