Ακυρώθηκε το πέρασμα της Αμάλ από το Μεταξουργείο – Χημικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Ακυρώθηκε το πέρασμα της Αμάλ από το Μεταξουργείο – Χημικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Επεισόδια στην Αθήνα - Φωτό αρχείου INTIME NEWS

Την ακύρωση του event The Walk αποφάσισαν οι διοργανωτές μετά το ακροδεξιό κάλεσμα για συγκέντρωση στο Μεταξουργείο. Χημικά της αστυνομίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση, με αφορμή την κούκλα Αμάλ, η οποία επρόκειτο να περάσει από το σημείο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (03/09) στο Μεταξουργείο.

Υπενθυμίζεται πως η κούκλα αποτελεί μια κίνηση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η Αμάλ έχει τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγόπουλας από τη Συρία που περιπλανιέται στην Ευρώπη διηγούμενη την ιστορία της και ψάχνοντας τη μητέρα της. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.

Σε αυτό το δρώμενο, ακροδεξιές οργανώσεις αντέδρασαν σθεναρά, λέγοντας μάλιστα στο κάλεσμα τους πως δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει Καμπουλ. Έτσι αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση στις 20:00 στο Μεταξουργείο προκειμένου να εμποδίσουν το πέρασμα της Αμάλ.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξη τους στο δρώμενο, ζητώντας από τους διοργανωτές να μην ακυρώσουν το event, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Σύμφωνα με ανακοίνωση που βγήκε περίπου στις 18:00: «Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ».

Το απόγευμα περίπου 300 αντιφασίστες βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και την πλατεία Αυδη, ενώ περίπου 30 ακροδεξιοί με κουκούλες, ρόπαλα και ελληνικές σημαίες ήταν στην γωνία της πλατείας Καραϊσκάκη με την Δηλιγιάννη. Μάλιστα, στην πλατεία Μεταξουργείου βρέθηκαν παντού διασκορπισμένα φυλλάδια του εθνικιστικού κινήματος “Εθνικό Μέτωπο”.

Πριν από λίγο, οι δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν με νέα χρήση χημικών την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο.

Την ίδια ώρα, μερικά μέτρα πιο μακριά, οι περίπου 30 ακροδεξιοί παραμένουν στο σημείο πίσω από αστυνομικό κλοιό.


Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών προς την πλευρά της συγκέντρωσης των αντιφασιστών, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόκληση από μέρους τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version