Ακραία καταστολή στα Εξάρχεια: Κρότου-λάμψης μέσα σε πολυκατοικία, ένστολοι δίχως μάσκες

Ακραία καταστολή στα Εξάρχεια: Κρότου-λάμψης μέσα σε πολυκατοικία, ένστολοι δίχως μάσκες
Αστυνομική επιχείρηση εκκενωσης της πλατείας Εξαρχείων ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Eurokinissi

Φαινόμενα υπέρμετρης αστυνομικής βίας και πάλι στην περιοχή των Εξαρχείων για ελάχιστους διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανοίξουν πανό - Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες ενστόλων χωρίς μάσκες και χωρίς μέτρα απόστασης.

Φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής κατήγγειλαν την Κυριακή κάτοικοι των Εξαρχείων. Βίντεο και φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και κατέγραψαν ενστόλους να επιδίδονται σε πράξεις που δεν αιτιολογούνται από τους ελάχιστους που προσπάθησαν είτε να αποθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είτε να αναρτίσουν κάποιο πανό.

Άντρες της Αστυνομίας προχώρησαν από το πρωί της Κυριακής σε μαζικές προσαγωγές προς όσους επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σημειώνεται πως μέχρι το μεσημέρι, είχαν γίνει πάνω από 100 προσαγωγές μόνο στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν ούτε σε δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Την ίδια στιγμή έγιναν αναφορές για φαινόμενα βίαιης απώθησης από πλευράς των αστυνομικών προς πολίτες και δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αστυνομική επιχείρηση εκκενωσης της πλατείας Εξαρχείων ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Eurokinissi

News247.gr

Αίσθηση προκάλεσαν άλλωστε οι φωτογραφίες ενστόλων από τα Εξάρχεια, που για ακόμα μία φορά, καταγράφηκαν να μην τηρούν τις αποστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα να μην φορούν μάσκες κατά του κορονοϊού, μία ημέρα που η ΕΛΑΣ έχει βγάλει απαγόρευση συναθροίσεων, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19.

Το News247 δημοσιεύει φωτογραφίες από την περιοχή των Εξαρχείων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου που έστειλε αναγνώστης και που δείχνουν ενστολους χωρίς μάσκες.

Δείτε τα επίμαχα καρέ:

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών, ενώ νωρίτερα η Αστυνομία δεν επέτρεψε να πλησιάσουν προς το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως είπε στο News 24/7, ο πρώην περιφερειακος σύμβουλος Αττικής, Νίκος Αδαμόπουλος, που προσήχθη στην οδό Ναυαρίνου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: “Στο Προσαγωγών μας κρατάνε, στην Πέτρου Ράλλη. Μας έχουν στοιβαγμενους 65 άτομα και δεν μας έχουν πει τίποτα. Δεν μας έχουν επιτρέψει να επικοινωνήσουμε με δικηγόρους. Δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες. Ακόμα και η διαδικασία της προσαγωγής έγινε χωρίς κανένα μέτρο”.

Αστυνομική επιχείρηση εκκενωσης της πλατείας Εξαρχείων ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Eurokinissi

“Δείξαμε τις ιδιότητες μας. Είναι μαζί μας και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κωστής Παπαδάκης. Δείξαμε ολοι τις ιδιότητες μας, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Είναι μαζί μας κ Μιχάλης Ρίζος μέλος της εκτελεστικής επιτροπης της ΑΔΕΔΥ και γιατρός στο Αττικό Νοσοκομείο. και ο περιφερειακος σύμβουλος Αττικής, Κώστας Τουλγαρίδης”.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ, Θανάση Καμπαγιάννη, που ζήτησε να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. “Είμαι εδώ με θεσμική ιδιότητα και το ξέρετε και παρότι σας συστήθηκα ως δικηγόρος εσείς με προσάγετε” είπε ο ίδιος κατά την προσαγωγή του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Κωστής Παπαδάκης, είπε πως κατέβηκε στο κέντρο μόνος του για να αφήσει ένα λουλούδι, αλλά δεν τον άφησαν.

Ο κ. Παπαδάκης βρισκόταν μαζί με όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου. Ο Κωστής Παπαδάκης προσήχθη και εκείνος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα