Αποκλεισμένο το μνημείο του Γρηγορόπουλου – Καταστολή και μαζικές προσαγωγές

Αποκλεισμένο το μνημείο του Γρηγορόπουλου – Καταστολή και μαζικές προσαγωγές
ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ EUROKINISSI

Ελέγχους σε όποιον επιχειρηθεί να κινηθεί προς τα Εξάρχεια πραγματοποιεί από το πρωί η Αστυνομία - Καταστολή και κρότου-λάμψης εναντίον λίγων πολιτών.

Μαζικές προσαγωγές σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα στην περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια, ανήμερα της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους στα στενά επί της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, στην Ομόνοια και στην Χαλκοκονδύλη.

Έλεγχοι σε όλο το κέντρο από την Αστυνομία ανήμερα της 12ης επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου News 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Έλεγχοι σε όλο το κέντρο από την Αστυνομία ανήμερα της 12ης επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου News 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Στα Προπύλαια και στο Πολυτεχνείο, έφτασαν οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας και βρίσκονται σε αναμονή.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΆΣΗ βρίσκονται ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του κέντρου. Παράλληλα το σημείο της δολοφονίας είναι αποκλεισμένο και η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους.

Λίγο πριν τις 11:00 η Αστυνομία περικύκλωσε 10 άτομα, μέλη του ΚΚΕ-μλ που βρίσκονται επί της οδού Γραβιάς στα Εξάρχεια, έξω από ένα βιβλιοπωλείο. Όπως τους μετέφεραν οι αστυνομικοί, δεν θα τους επιτρεπόταν να πλησιάσουν προς τα σημεία όπου υπάρχουν προσυγκεντρώσεις, καθώς δεν τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

Έλεγχοι σε όλο το κέντρο από την Αστυνομία ανήμερα της 12ης επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου News 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Έλεγχοι σε όλο το κέντρο από την Αστυνομία ανήμερα της 12ης επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου News 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Οι ίδιοι ζήτησαν να μιλήσουν με κάποιον επικεφαλής ων Αστυνομικών δυνάμεων, αφού φορούσαν όλοι μάσκες και όπως ανέφεραν δεν τους δόθηκε εξήγηση για τον λόγο του αποκλεισμού τους. Τελικά προσήχθησαν όλοι.

Σε προσαγωγές ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε η ΕΛΑΣ. Τα άτομα αυτά πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ EUROKINISSI

Παράλληλα, στην οδό Ναυαρίνου, συγκεντρώθηκαν 30 μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, με σημαίες, μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους. Η Αστυνομία έκλεισε τις διόδους επί της Τρικούπη και της Μαυρομιχάλη, ώστε να μην τους επιτρέψει να φύγουν, ενώ προχώρησε στην προσαγωγή μελών.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δικηγόρος της δικής της Χρυσής Αυγής, Θ. Καμπαγιάννης, τον οποίο ο επικεφαλής της Αστυνομίας ενημέρωσε αρχικά ότι θα προσαχθεί. Στη συνέχεια του μετέφερε πως θα το εξετάσει μετά με τις υπόλοιπες προσαγωγές και προσήχθη, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Κωστή Παπαδάκη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Κωστής Παπαδάκης, είπε πως κατέβηκε στο κέντρο μόνος του για να αφήσει ένα λουλούδι, αλλά δεν τον άφησαν.

Ο κ. Παπαδάκης βρισκόταν μαζί με όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου.

Την ίδια στιγμή, μέλη φοιτητικών συλλογών βρίσκονταν επί της Πατησίων λίγο πριν την Ομόνοια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους πλησίασαν και εκείνοι επιχείρησαν να φύγουν.

Οι περίπου 100 φοιτητές εισήλθαν σε κτίριο επί της στοάς Φέξη, όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΛΑΕ, για να αποφύγουν την προσαγωγή τους.

Τις 60 έχουν φτάσει οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια και την οδό Ναυαρίνου.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από το στέκι μεταναστών στην πλατεία Εξαρχείων, με κατοίκους να τους φωνάζουν να αποχωρήσουν.

Μερικά άτομα σήκωσαν πανό έξω από το στέκι μεταναστών και η Αστυνομία επιτέθηκε αμέσως κάνοντας χρήση δύο βομβιδων κρότου λάμψης.

Κλειστοί σήμερα πολλοί σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι”, “Βικτώρια” και “Σεπόλια” στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό ” Πανόρμου”, “Αμπελόκηποι”, “Συγγρού_Φιξ”, “Ν. Κόσμος”, “Δάφνη”, “Αιγάλεω”, “Ελαιώνας”, “Κεραμεικός”, ” Μεταξουργείο” στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί ” Κ.Πατήσια”, ” Αγ. Νικόλαος”, “Θησείο”, “Πετράλωνα” και “Καλλιθέα” της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση “Αιγαίο” στη Ν. Σμύρνη έως το “Σύνταγμα”. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη “Βούλα” έως τη στάση “Αιγαίο”.

Παράλληλα, απαγορεύονται από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα οι συναθροίσεις και προβλέπονται πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 €.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα