Ακροδεξιές περιπολίες ξανά γύρω από τη Μόρια

Ακροδεξιές περιπολίες ξανά γύρω από τη Μόρια
NEWS 24/7

Περίπολα πολιτών, έλεγχοι περαστικών και προπηλακισμοί. Αυτή ήταν η εικόνα στο χωριό της Μόριας την Τετάρτη. Αποστολή του NEWS 24/7 στη Λέσβο.

Η ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας που ανάγκασε μετανάστες και πρόσφυγες να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν από τη φωτιά, αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος να στεγαστούν, ήταν αφορμή για να επανέλθουν οι γνωστές πλέον ακροδεξιές περιπολίες έξω από το χωριό της Λέσβου.

Το βράδυ της Τετάρτης, σε τουλάχιστον δύο σημεία άτομα είχαν συγκεντρωθεί με επιθετικές διαθέσεις. Αρχικά στην είσοδο του χωριού της Μόριας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αφού κρέμασαν ένα πανό που έγραφε “Η Μόρια εάλω” πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όσα αυτοκίνητα περνούσαν προς το χωριό. Στόχος τους ήταν να μην επιτραπεί η είσοδος σε όποιον σχετίζεται με το Προσφυγικό. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προπηλάκισαν άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, αφού διαπίστωσαν πως ήταν εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Συγκέντρωση περίπου 40 ατόμων υπήρχε και στην διασταύρωση που οδηγεί από τη Μόρια στο χωριό Παναγιούδα, δίπλα στο σημείο όπου είχαν φτάσει εκατοντάδες πρώην διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που καιγόταν. Εκεί βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες δεν επιτρέπουν την διέλευση στους αιτούντες άσυλο, ώστε να μην κατευθυνθούν προς την Μυτιλήνη.

Μάλιστα σήμερα το πρωί αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο που οδηγεί προς τη Μόρια και για κάποια ώρα τον έκλεισαν με πέτρες και ξύλα θέλοντας να εμποδίσουν όσους κατευθύνονται προς το κατεστραμμένο ΚΥΤ.

Λίγο μετά τις 8 με την πατέμβαση της αστυνομίας και άλλων κατοίκων ο δρόμος τελικά άνοιξε.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα