Άλιμος: Στη Σαλαμίνα η νεαρή φάλαινα – Σε εξέλιξη επιχείρηση περίθαλψης

Άλιμος: Στη Σαλαμίνα η νεαρή φάλαινα – Σε εξέλιξη επιχείρηση περίθαλψης
Επιχείρηση διάσωσης για τη μικρή φάλαινα sooc

Σε ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας βρέθηκε η φάλαινα που χθες εντοπίστηκε τραυματισμένη στον Άλιμο. Της χορηγούνται ξανά φάρμακα.

Σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας εθεάθη εκ νέου σήμερα το πρωί η νεαρή φάλαινα που  εγκλωβίστηκε χθες, Παρασκευή τραυματισμένη στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου.
 Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του “ΑΡΙΩΝ” ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ και ήδη στο θαλάσσιο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ.

Η φάλαινα “Ζιφιός” είχε οδηγηθεί χθες στην ανοικτή θάλασσα, και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει -σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Εφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού.

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις+

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα