Αλιβιζάτος: Η Επιτροπή διερεύνησης αστυνομικής βίας δεν υπάρχει πια

Αλιβιζάτος: Η Επιτροπή διερεύνησης αστυνομικής βίας δεν υπάρχει πια
O Νίκος Αλιβιζάτος. Eurokinissi

Η Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, έχει παύσει να υπάρχει, μετά την υπόθεση Ινδαρέ, διευκρινίζει ο τέως πρόεδρός της Νίκος Αλιβιζάτος.

Ανακοίνωση με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής αυθαρεσίας στη Νέα Σμύρνη εξέδωσε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος κάνοντας λόγο για αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Αλιβιζάτος με αφορμή όσα ακούγονται περι σιωπής απο τον ίδιο, τονίζει οτι η Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, στην οποία ήταν πρόεδρος, δεν υπάρχει πια για πάνω από έναν χρόνο. Τονίζει μάλιστα πως μετά την υπόθεση Ινδαρέ, δεν υπήρξε κανέναν ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει  το έργο της η εν λόγω επιτροπή.

Όλη η ανακοινωση του Νίκου Αλιβιζάτου

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’όλα αυθαίρετη συμπεριφορά  της ΕΛΑΣ στο χθεσινό περιστατικό  στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της  υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Η ως άνω  Επιτροπή, που  είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό  περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ)  δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών  να συνεχίσει  το έργο της.  Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί  σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα