Ανατριχιαστική μαρτυρία κατοίκου Παλαμά Καρδίτσας: “Δεν ξέρω αν ηλικιωμένοι θα ζήσουν μέχρι το πρωί”

Ανατριχιαστική μαρτυρία κατοίκου Παλαμά Καρδίτσας: “Δεν ξέρω αν ηλικιωμένοι θα ζήσουν μέχρι το πρωί”
Πλημμύρες στη Θεσσαλία Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε στέγες και ταράτσες σπιτιών εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι χωριών στη Θεσσαλία, τα οποία είναι βυθισμένα στο νερό. Κραυγές αγωνίας χωρίς τέλος από τους εγκλωβισμένους που εδώ και ώρες είναι αβοήθητοι.

Έξι νεκροί, έξι αγνοούμενοι, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι και ανυπολόγιστες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τους κατοίκους των περιοχών στη Θεσσαλία να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια και να αγωνιούν, αφού εδώ και ώρες βρίσκονται στο έλεος των ακραίων φαινομένων.

Ολόκληρα χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό και όσοι κάτοικοι δεν διασώθηκαν παραμένουν σε στέγες και ταράτσες σπιτιών, ενώ ο κάμπος της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη και σε ορισμένες περιπτώσεις ο μόνος τρόπος να τους προσεγγίσει κάποιος είναι από αέρος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός παραδέχθηκε πως η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας είναι πολύ δύσκολη, μία παραδοχή που ήρθε να επιβεβαιώσει με μία συγκλονιστική περιγραφή κάτοικος του χωριού.

Βγάλαμε μικρά παιδιά από το σπίτι, 6 και 8 χρόνων παιδιά, πήγαμε απεγκλωβίσαμε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα“, είπε μιλώντας στο MEGA, ο Βαγγέλης Φαλάγγας, κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του βρίσκεται στην ταράτσα σπιτιού περιμένοντας να απεγκλωβιστούν.

Από τις 04.00 το πρωί που το νερό έμπαινε στα σπίτια μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, ακούσαμε το πρώτο ελικόπτερο να πετάει. Ήταν προφανώς κάποιος που ήρθε να δει, όχι να κάνει κάτι […] Έχουμε ανθρώπους ηλικιωμένους που χρειάζονται φάρμακα, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί. Είναι σκληρό αυτό που λέω, αλλά δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί“, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονται, ο κ. Φαλάγγας δήλωσε πως δεν έχουν τρόφιμα, ενώ πίνουν ένα ποτήρι νερό 4 άτομα, επαναλαμβάνοντας πως οι στιγμές είναι τραγικές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα