Άνοιγμα σχολείων: Η Νίκη Κεραμέως εξόργισε τους εκπαιδευτικούς και μπέρδεψε τους γονείς

Άνοιγμα σχολείων: Η Νίκη Κεραμέως εξόργισε τους εκπαιδευτικούς και μπέρδεψε τους γονείς
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα τους, τους εκπαιδευτικούς με όσα είπε και όσα δεν είπε στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας. Οι αντιδράσεις από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Υποτίθεται ότι η Νίκη Κεραμέως έδωσε τη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για να ξεκαθαρίσει τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν για την επαναλειτουργία των σχολείων και να δώσει-μέσω των απαντήσεών της-ένα αίσθημα ασφάλειας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τελικά, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας κατάφερε το ακριβώς αντίθετο. Να μπερδέψει, να προκαλέσει σύγχυση αλλά και οργή στις τάξεις των εκπαιδευτικών λειτουργών της χώρας, ιδιαίτερα για το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωρκάκη τόνισε, μιλώντας στο News24/7: “Είχαν στη διάθεσή τους ένα διάστημα έξι μηνών για να παρουσιάσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. Και όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν, δεν υπάρχει ουσιαστικά σχέδιο, δεν προκύπτει από αυτά που είπε η Υπουργός”.

Συμπλήρωσε ότι “αυτό που ειπώθηκε περί 17 μαθητών μέσο όρο ανά τάξη μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Ο μέσος όρος προκύπτει από το άθροισμα των σχολείων των μεγάλων αστικών κέντρων με τα σχολεία της επαρχίας και των απομακρυσμένων περιοχών που έχουν σαφώς λιγότερα παιδιά. Ουσιαστικά, σ’ αυτό το κομμάτι η κυρία Υπουργός μας είπε ότι τα τμήματα θα παραταχθούν πλήρη. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δηλασή με 25 μαθητές ανά τάξη. Καμία φροντίδα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Οτι μας είπε κατ’ ιδίαν, είπε και τώρα. Καμία αλλαγή”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης τόνισε: “Η παρατήρηση της υπουργού περί μέσου όρου μαθητών ανά τάξη είναι κάτι το αστείο, δεν μπορεί καν να αντέξει σε σοβαρή κριτική. Ομως δεν απαντήθηκαν στη συνέντευξη τύπου και άλλα σημαντικά ζητήματα. Πχ, που ακριβώς θα βάζουν τη μάσκα τα παιδιά όταν δεν τη φοράνε; Πόσες μάσκες πρέπει να αλλάζει την ημέρα ο εκπαιδευτικός που θα μιλά συνεχώς; Εχουμε διαμηνύσει ότι χρειαζόμαστε μία συνάντηση με τους ειδικούς για να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Η κοινή λογική λέει ότι θα γίνει αλλά μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά που μας κάνουν σαφώς επιφυλακτικούς”.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, τέλος, Μιχάλης Κουρουτός ήταν σαφής: “Πριν από λίγες ημέρες σε δελτίο τύπου είχαμε κάνει λόγο για αλαλούμ. Η Υπουργός, λοιπόν, μας δικαίωσε. Το αλαλούμ καλά κρατεί. Καμία προετοιμασία και κανένα σχέδιο δεν υπάρχει. Την ακούσατε να μιλά για 17 μαθητές μέσο όρο ανά τάξη.Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα δημόσια; Επίσης, τι είπε για τα ιδιωτικά σχολεία; Απολύτως τίποτα. Ο προγραμματισμός απουσιάζει πλήρως, αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Ειρήσθω εν παρόδω οι τρεις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες της εκπαίδευσης προχωρούν σε κοινή τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τετάρτη για να καθορίσουν την από κοινού στάση τους. Ολα δείχνουν ότι το φθινόπωρο στο χώρο της εκπαίδευσης θα είναι καυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα