Απαγωγή Κυπαρίσση: Τον έβαλαν στόχο από το Instagram – Τι ισχυρίζεται ο “εγκέφαλος”

Απαγωγή Κυπαρίσση: Τον έβαλαν στόχο από το Instagram – Τι ισχυρίζεται ο “εγκέφαλος”
Ένας εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ΙΝΤΙΜΕ

Την Πέμπτη απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Τι ισχυρίζεται ο 34χρονος φερόμενος ως "εγκέφαλος" των δραστών.

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στους τρεις συλληφθέντες της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από 65 ημέρες την Παρασκευή (04/03).

Ο 34χρονος, ο 41χρονος και η 39χρονη σύντροφός του, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη (10/03). Σημειώνεται πως οι δύο άντρες είναι σεσημασμένοι, ενώ μέχρι την απολογία τους και οι τρεις θα παραμείνουν κρατούμενοι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, εγκέφαλος των απαγωγέων φέρεται να είναι ο 34χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε στόχο τον 40χρονο επιχειρηματία από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

“Όταν βγήκα από τη φυλακή το 2020, προσπάθησα να βρω δουλειά και χρήματα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν είχα άλλη επιλογή, για αυτό οργάνωσα την απαγωγή. Δεν γνώριζα τον επιχειρηματία προσωπικά, τον έμαθα βλέποντας την πολυτελή ζωή του στα κοινωνικά δίκτυα”, ισχυρίστηκε ο 34χρονος.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν γευματίσει σε ακριβό εστιατόριο κάνοντας λογαριασμό αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησης του 40χρονου επιχειρηματία, οι δράστες τον χτύπησαν, προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, ενώ τον βιντεοσκόπησαν με σκοπό να στείλουν βίντεο στους συγγενείς του.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει 300.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 800.000 που ήταν τα λύτρα, όπλα, πυρομαχικά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για 12 αδικήματα που είναι τα εξής:

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Αρπαγή

-Εκβίαση από κοινού

-Ληστεία κατά συναυτουργία

-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση

-Εμπρησμός με πρόθεση

-Κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση

– Οπλοφορία κατά συναυτουργία

-Οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας

-Διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία

-Αντιποίηση αρχής.

– Βία κατά υπαλλήλων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα