Απαγωγή Κυπαρίσση: Τρεις ύποπτοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Τρεις ύποπτοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ
ΓΑΔΑ Eurokinissi

Τρία άτομα έχουν προσαχθεί για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Στη ΓΑΔΑ ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί τρεις ύποπτοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, μετά από 65 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξιχνιαστεί. Οι Αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή των τριών βασικών υπόπτων. Πρόκειται για δύο άντρες 41 και 34 ετών και μιας 39χρονης γυναίκας.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε εκτάκτως τη ΓΑΔΑ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η επίσκεψη σχετίζεται με τις εξελίξεις στο θέμα της απαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής δόθηκε τέλος στην περιπέτεια του 40χρονου επιχειρηματία που απήχθη στις 29 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του στο Ντράφι και έκτοτε πέρασαν 65 ημέρες μακριά από την οικογένειά του.

Οι απαγωγείς τον άφησαν το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Τατοΐου, αφού πρώτα είχαν πάρει τα λύτρα στα οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις. Ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του αν και ταλαιπωρημένος και οι δράστες του είχαν ξυρίσει τα μαλλιά, ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και έφερε μώλωπες και εκδορές.

Αρχικά, σταμάτησε ένα διερχόμενο οδηγό και του ζήτησε να τον κατεβάσει μέχρι έναν κεντρικό δρόμο, απ’ όπου στη συνέχεια πήρε ταξί και πέρασε για λίγο από τους δικούς του για να τον δουν. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και ακολούθως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής για να δώσει πρώτα κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνούν την υπόθεσή του, καθώς κάθε ώρα που περνάει πλέον είναι κρίσιμη για να συλλέξουν στοιχεία και πληροφορίες οι Αρχές που θα τους φέρουν πιο κοντά στους δράστες.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω στους δικούς του ανθρώπους που πέρασαν έναν Γολγοθά από την αγωνία τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Ιανουαρίου προς αρχές Φεβρουαρίου η οικογένεια του επιχειρηματία έλαβε την τελευταία επικοινωνία από τους απαγωγείς και έκτοτε έπεσε σιγή ασυρμάτου.

Αυτό ανάγκασε την μητέρα του θύματος να απευθυνθεί δημοσίως στους απαγωγείς με μία ανοιχτή επιστολή μέσω του ΑΠΕ, όπου τους καλούσε να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις. Αυτό φαίνεται πως έγινε πολύ πρόσφατα και εντέλει δόθηκε μία λύση στο δράμα τους.

Πλέον, οι Αρχές θα συλλέξουν εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται και θα μπορέσουν να αφοσιωθούν μόνο στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών, με δεδομένο ότι ο κύριος στόχος που ήταν να βρεθεί σώος και αβλαβής το θύμα, να έχει επιτευχθεί.

Απαγωγή επιχειρηματία έξω από την οικεία του στο Ντράφι Eurokinissi

Το χρονικό της απαγωγής

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, όταν ο επιχειρηματίας επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο στο σπίτι του στο Ντράφι. Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν, ενώ φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν από καιρό και τη νύχτα εκείνη κινήθηκαν αστραπιαία, καθώς χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για την απαγωγή.

Την ώρα της απαγωγής ο 40χρονος μιλούσε μέσω βιντεοκλήσης με μια φίλη του, η οποία άκουσε τις φωνές των δραστών και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες επικοινώνησαν πολύ γρήγορα σε σχέση με αντίστοιχα περιστατικά, με τον αδελφό του επιχειρηματία και του ζήτησαν λύτρα ύψους 1.000.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ έστειλαν και μια φωτογραφία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα