Απειλές εναντίον μαρτύρων για το “παραδικαστικό”

default image

Για απειλές που δέχονται μάρτυρες της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος έκανε λόγο ο Εισαγγελέας Έδρας κ. Ι. Αγγελής.

Για απειλές που δέχονται μάρτυρες σκέλους της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος που εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, έκανε λόγο ο Εισαγγελέας Έδρας κ. Ι. Αγγελής.

Ο Εισαγγελέας δήλωσε στο δικαστήριο, κατά την διάρκεια κατάθεσης μάρτυρα από το κατηγορητήριο Καλούση, ότι έχει ενδείξεις πως μάρτυρες της υπόθεσης υιοθεσίας στην Κρήτη, υπόθεση που αφορά τον πρώην δικαστή, δέχονται απειλές. Μάλιστα ο κ. Αγγελής είπε ότι πλην αυτών των ενδείξεων που ερευνά, εξετάζει και το ενδεχόμενο να έχουν απειληθεί και άλλοι μάρτυρες της δίκης.

Η εισαγγελική δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Αγγελή, ενώ ο κ.Καλούσης είπε πως ο Εισαγγελέας είναι προκατειλημένος εναντίον του.

Ο κ. Αγγελής δεν θέλησε να δώσει επιπλέον διευκρινήσεις επικαλούμενος την υποχρέωση εχεμύθειας που έχει όσο ερευνά το θέμα των απειλών, ενώ επανέλαβε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις “στην περίπτωση της Κρήτης απειλούνται πλείονες του ενός μάρτυρες”.

Στο δικαστήριο κατέθεσε φαρμακοποιός, που, σύμφωνα με την δικογραφία, ως κατηγορούμενη σε υπόθεση ναρκωτικών σκευασμάτων το 2000, είχε πληρώσει, μέσω του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, τον – τότε- ανακριτή κ. Καλούση προκειμένου να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της. Η μάρτυρας κατέθεσε πως όλη αυτή η ιστορία περί χρηματισμού του κ. Καλούση δεν υφίσταται. Όπως είπε, μάλλον παρεξήγησε ο συγκατηγορούμενος της στην υπόθεση των σκευασμάτων – που είναι μάρτυρας στην παρούσα δίκη- μία σύζητηση που είχαν κάνει κατά την οποία εκείνη του είχε πει πως ο κ. Κεχαγιόγλου είχε πάρει ένα μεγάλο ποσό. “Εγώ του είχα πει πως δώσαμε στον κ. Κεχαγιόγλου 10 εκατομμύρια, δεν ξέρω τι κατάλαβε εκείνος”.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως είναι πιθανό ο συγκατηγορούμενος της να της είχε αναφέρει πως ο (τότε) ανακριτής Καλούσης είχε ζητήσει 50 εκατομμύρια για να τον αποφυλακίσει , αλλά δεν είχε δώσει τότε σημασία.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα